NA24.no

Aksept for A-Com

Sist oppdatert:
Mer enn 90 prosent av aksjonærene i Spits har takket ja til oppkjøpstilbudet fra A-Com.

Det svenske børsnoterte kommunikasjonsselskapet A-Com la i slutten av mars i år bud på det norske kommunikasjonskonsernet Spits. Nå har A-Com kommet over 90 prosent-grensen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Budet hadde en verdi på 164 millioner svenske kroner og styret og en rekke av hovedaksjonærene i Spits anbefalte budet.

Trege aksjonærer
Budfristen på svenskenes bud løp opprinnelig ut i mai, men i forrige uke ble budfristen utvidet til fjerde juni. Spits' administrerende direktør Erland Stefansson sier det var treghet og ikke motstand mot budet som førte til forsinkelsen.

- Det har ikke vært noen motstand mot budet som jeg har fått med meg. Det at budfristen måtte utsettes skyldes rett og slett treghet fra aksjonærene, sier Stefansson.

Avnoteres i Oslo
Spits oppstod av selskapene Virtual Garden, Opinion, Tibe og Applaus, og ble tatt opp ved Oslo Børs så sent som i desember i fjor. Nå er planen i første omgang å ta selskapet av børs her i landet.

- Først skal A-Com ha et styremøte hvor de skal gi en endelig godkjennelse av budet. Så er planen at Spits skal avnoteres i Oslo, før vi vil få det sidenotert i Oslo. Akkurat hvor lang tid det tar er vanskelig å si, men det er en vesentlig mindre omfattende prosess enn å notere et selskap for første gang, sier Stefansson.

Lanseringer over sommeren
NA24 Propaganda har allerede skrevet at det A-Com-eide mediebyrået Bizkit skal etablere seg i Oslo. Stefansson sier det er flere lanseringer på gang.

- Det ligger i kortene at flere av de selskapene som A-Com har i Sverige skal lanseres også i det norske markedet, og at noen av de norske skal lanseres i Sverige. Over sommeren kommer det nok endel nytt om dette. Det at vi har fått aksepten fra aksjonærene gjør at vi kan arbeide videre med de planene som gjorde at vi søkte denne løsningen. Men nyhetene om dette får vi ta etterhvert som de komemr over sommeren, sier Stefansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere