NA24.no

Aksje går bananas - igjen

Sist oppdatert:
Gårsdagens børsvinner er opp fantastiske 41,98 prosent torsdag.

Gårsdagens børsraket, Eitzen Maritime Services, har nok en utrolig dag. Aksjen stiger videre med fantastiske 41,98 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Den eneste nyheten selskapet kommer med er en endelig bekreftelse på kjøpet av et antall indiske selskaper med virksomhet innen maritime tjenester.

Følg aksjens ferd her.

Avtalen fra 15. mai betinget selskapsgjennomgang, og endelig godkjenning fra styret. Dette forelå i går, 4 juli, og avtalen er nå signert.

Totalt betaler selskapet 7 millioner dollar for kjøpet (40,8 millioner kroner). Selskapet forventer at det vil gi en inntektsøkning på 14 millioner kroner i netto inntektsøkning hvert år, og 3,5 millioner i bedre resultat.

EMS gikk 52,83 prosent onsdag, noe som betyr at aksjen har mer en doblet seg på to dager. En økning på eventyrlige 117 prosent.

Det er få som kan glede seg over oppgangen. Rederiet Camillo Eitzen sitter på 80,87 prosent av aksjene i følge sist aksjonærutskrift. Likevel er selskapet bare opp 1,58 prosent idag og kun 1,98 prosent de siste to dagene. Andre Eitzen-selskaper sitter med over 8 prosent.

Mange i ledelsen har nylig kjøpt aksjer, eller skaffet seg opsjoner og forwardkontrakter, som de nå har betydelige gevinster på. For eksempel sitter Anette Malm Justad, administrerende direktør i EMS, på en papirgevinst på fire millioner kroner mer enn hun gjorde for to dager siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere