*Nettavisen* Økonomi.

Aksje gikk bananas

Tidligere Fast-sjef fikk aksje til å gå i taket på en positiv Oslo Børs tirsdag.

God fart i oljeprisen var med på å trekke Oslo Børs i pluss tirsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 1,5 prosent til 297,16 poeng tirsdag. Dermed har indeksen steget 32 prosent så langt i år.

NA24 - din næringslivsavis

Ved avslutningen var prisen på et fat nordsjøolje oppe i 69,10 dollar, noe som var en oppgang på 1,2 prosent. Tidligere på dagen var prisen på olje opp å luktet på 70-dollarsmerket, og dette slo positivt ut for den oljetunge norske børsen.

Statoil-aksjen endte imidlertid kun opp 0,8 prosent til 134,90 krroner, mens DNO-aksjen var sprekere og var opp 7,3 prosent til 8,50 kroner.

Blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs var det imidlertid oppgangen i Fredriksen selskapene Frontline og Marine Harvest som var mest iøyenfallende. Om det var Fredriksens lojale medarbeider Tor Olav Trøims annonsering av det kommende bryllupet til Celina Midelfart som investoren feiret, er vel tvilsomt, kanskje. Til slutt var i alle fall Marine Harvest opp hele 11 prosent til 4,33 kroner, mens Frontline var opp 8,7 prosent til 160 kroner. Sterke laksepriser og stigende stortankrater virker vel mer inn på kursene enn bryllupsplanene, kanskje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Mest potent av alle på Oslo Børs var Thin Films John Markus Lervik. Ved avslutningen var Thin Film-aksjen steget utrolige 68,1 prosent til 0,79 kroner.

Den tidligere Fast-sjefen har blitt en av de største aksjonærene etter at selskapet, som er restene etter Opticom-eventyret. Dette fikk investorene til å juble vilt.

Det er nå foretatt en rettet en emisjon mot Lerviks selskap ASAH AS. Lervik vil tilføre selskapet 5,7 millioner kroner i ny kapital og vil i tillegg jobbe som konsulent for selskapet.

- Muligheten åpnet seg nå for å erverve en fornuftig eierandel til en god pris, og jeg ser det som interessant å kunne bruke noe tid framover til å studere teknologien i mer detalj med mål om å kunne delta i selskapets kommersialiseringsaktiviteter, skriver Lervik i en e-post til NA24.

På minussiden havnet cruiseselskapet RCL høyt. Frykt for økte drivstoffpriser fikk aksjen til å falle 4,7 prosent til 91,50 kroner. Flyselskapene SAS og Norwegian rammes ofte av samme effekten når oljeprisen stiger. Disse aksjene var imidlertid kun svakt ned tirsdag.

Ellers på tirsdag var det mest nedgang for de utbombede teknologiaksjene Nio Securities og Gips. De to falt henholdsvis 7,4 prosent og 8,2 prosent tirsdag.

Ute i Europa var det stort sett nedgang, dratt ned av svake arbeidstall i Sverige og svake veksttall fra Tyskland. Både Stockholm og Frankfurt var svakt ned ved avslutningen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag