*Nettavisen* Økonomi.

Aksje til himmels på børsen

Diamantjubel for en av traderfavorittene.

23.09.08 12:58

IGE-kursen skjøt i været etter at de kom med en oppdatering rundt et diamantprosjekt i Angola.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen stiger 29,73 prosent til 0,96 kroner på Oslo Børs, men var en liten periode oppe i 1,11 kroner. Følg kursen her.

IGE Gold Exploration opplyser at de har startet oppbyggingen av et lager fra testing ved Luxinge-prosjektet i Angola. Formålet er å definere funnenes omfang og verdien av diamantene.

Grøftegravingen fra Chiumbe-elven har startet og de første 300 kubikkmeterne med grusen var av veldig god kvalitet. Den var rundt 40 centimetter tykk og inneholdt stener av kvarts og grønne bergarter som ga sterke indikasjoner på avleirede diamanter.

I løpet av innsamlingen av testmasse skal 3.000 kubikkmeter med grus langs Chiumbe-elven samles for å drive storskala gruvedrift ved elvekanalen. Samtidig skal IGE forberede et større mudringsprogram.

Gruveselskapet har siden midten av august gjennomført en seismikk studie for å fastslå dybde og omfanget av Calonda-formasjonen innen konsesjonen. Calonda-formasjonen ligger i den angolske provinsen Lunda Norte som tradisjonelt har høye diamantverdier.

Når det gjelder kimberlittletingen under lisensen viser de undersøkte sonene i midten i Luxinge-området skarpe og smale magnetiske anomalier. Nå skal et boreprogram starte mot slutten av september for å fastslå eventuelle indikatormineraler.

I løpet av desember regner IGE å ha en oversikt over en eventuell potensiell alluvialdiamantproduksjon fra Luxinge-prosjektet.

IGE planlegger å begynne å selge diamanter i februar 2009 for å fastslå en representativ gjennomsnittlig diamantpris ved Luxinge-prosjektet. Positive resultater vil gjøre selskapet i stand til å intensifisere prøvetestingen fra gruvene gjennom å innføre nattskift. Dermed kan en fullskalaproduksjon starte i mai-juni 2009.

IGE estimerer at de totale avleirede ressursene i Luxinge-prosjektet vil være i overkant av 750.000 karat. De venter også å få en snittpris per karat på mellom 200 og 250 dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.