*Nettavisen* Økonomi.

Aksje til himmels

Vinneraksjen går rett til værs på en sterk børs. StatoilHydro legger også på seg etter presentasjon.

14.01.09 09:40

Oslo Børs stiger fra start onsdag, og hovedindeksen legger på seg 1,76 prosent til 232,40 etter en drøy halvtimes handel.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen kommer etter at asiatiske børser først har ledet an veien med en liten oppgang. Oppgangen i oljeprisen, som nå ligger over 45 dollar per fat igjen, smittet over på energiaksjene, som ledet an i oppgangen i Asia. Årsaken til oljeprisoppgangen var uttalelsene fra Saudi- Arabias oljeminister, Ali al-Naimi, om at landet vil gjøre større kutt i produksjonen enn tidligere annonsert.

På Oslo Børs er det spesielt StatoilHydro som får oppmerksomhet. Selskapet presenterer i dag oppdaterte prognoser for aktiviteten i 2009, og nyhetene om at selskapet kutter kostnader og ligger i rute med å ta ut synergieffektene etter Hydro-fusjonen er med på å sende aksjekursen opp 1,81 prosent til 118,00 kroner.

Les mer her: Massivt StatoilHydro-kutt

HTML EMBED

Oslo Børs

Øverst på vinnerlisten finner vi imidlertid Medicult. Det svenske selskapet Vitrolife melder at det vil legge inn bud på alle aksjene i Medicult. Budet er på 5 Vitrolife-aksjer for 9 Medicult-aksjer, noe som verdsetter Medicult til 362 millioner kroner - eller 12,76 kroner per aksje. Gårsdagens aksjekurs var 8,20 kroner, og dermed tilbyr svenskene en premie på 56 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Flere av de største aksjonærene har allerede stilt seg positive til tilbudet. Orkla, Skagenfondene og MP Pensjon, henholdsvis største, tredje største og syvende største aksjonær i selskapet, har imidlertid ikke tatt en endelig avgjørelse på hvorvidt de kommer til å takke ja til tilbudet.

Aksjen legger på seg 40,24 prosent på børsen og ligger på 11,50 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Annonsebilag