Aksjebonanza i Asia

De asiatiske markedene opplevde et rally onsdag.

30.11.06 10:37

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Japans industrielle produksjon steg uventet med 1,6 prosent i oktober sammenlignet med måneden før. Dette var atskillig høyere enn konsensus til tallknuserne hos Credit Suisse, som hadde anslått 0,4 prosent som det riktige, ifølge Marketwatch.

NA24 - din næringslivsavis

Det er ventet at de sterke tallene vil sette fart i renteøkningene til den japanske sentralbanken, og at første økning kan ventes allerede i desember. I tillegg ventes yenen å styrke seg ytterligere mot både euro og dollar.

Japans Nikkei 225-indeks steg med 1,4 prosent til 16.076,20 poeng. Den bredere Topix-indeksen klatret 1,6 prosent til 1.580,10 poeng.

Australias ledende indeks steg med 1,3 prosent. Hongkongs Hang Seng steg med 0,8 prosent, etter at den tirsdag opplevde sitt største en dags fall på over fem år. Delindeksen for 37 kinesiske fastlandsaksjer notert i Hongkong hadde et rally med en stigning på hele 3,3 prosent.

- Hongkong steg i dag fordi nye penger kommer inn fra andre mennesker som tenker at Hong Kong er billigere og jeg vil være med å leke, sier Andrew Clarke, megler hos Societe Generale i Hongkong, til Marketwatch.

Singapores Strait Times-indeks føk opp 1,2 prosent, Sør-Koreas Kospi-indeks steg 0,8 prosent og Malaysias KLSE Composite- klatret 0,7 prosent. Kinas ledende hovedindeks steg med 0,6 prosent etter å ha startet svakt. Børsen i Jakarta, Indonesia, steg med 0,9 prosent.

Oljeprisen steg på gårsdagens handel i USA. Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 60,99 dollar. Dette er en fremgang på 67 cents fra åpningen og den sterkeste stengningskursen siden 10. november.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.