Aksjefall i Asia

Foto: (Scanpix)

Børsene falt etter dårligere signaler fra USA og sterkere yen.

15.04.09 15:32

Aksjene på de asiatiske børsene snudde ned for første gang på fem dager etter de uventede svakere varehandelstallene fra USA som kom tirsdag. Kombinert med en sterkere yenkurs, ble utsiktene til fortjenesten til Japans elektronikk- og bilselskaper forverret.

NA24 - din næringslivsavis

Blant annet sank Canon med 3,2 prosent på grunn av den sterkere yenkursen, mens Li & Fung., den største leverandøren av leker og klær til Wal-Mart stupte hele 9,8 prosent etter de svake varehandeltallene fra USA.

Toyota, verden største bilprodusent, fikk ett fall på 2,4 prosent.

Den brede MSCI Asia Pacific-indeksen falt med 1,4 prosent til 88,26 poeng, mens Nikkei-indeksen falt med 1,6 prosent i Tokyo. Verre gikk det i Hong Kong, der Hang Seng-indeksen falt med 2,2 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bortsett fra Australia, Indonesia og New Zealand, var det nedgang i alle asiatiske aksjemarkeder, ifølge Bloomberg.

- Kollapsen i den globale økonomien når nå slutten, men investorene har forventet en bedring for raskt, sier Koichi Ogawa, porteføljeforvalter ved SB Investments i Tokyo til Bloomberg.

Aksjekursen til japanske eksportører falt etter som den sterkere yenen spiser opp fortjenesten på salg i utlandet. Yenen klatret til 98,41 mot dollaren, som er det høyeste nivået siden 2. april.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.