NA24.no

Aksjefest i Asia

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjemarkedene starter uken med en kraftig oppgang.

Det ligger an til en solid oppgang i de asiatiske markedene mandag morgen etter optimisme for at de store stimulansepakkene fra myndighetene verden over vil øke utlånene og lette den hardeste smellen i verdensøkonomien siden den store depresjonen.

Følg markedene på NA24 iMarkedet

Den største finansinstitusjonen som er notert på Tokyo-børsen, Mitsubishi UFJ Financial Group løftet seg 4,9 prosent på forventning om hva amerikanske myndigheter i dag vil offentliggjøre av pakker for å redde bankene unna giftige lån.

- Aksjer bygger base for det neste bullmarkedet. Du må passe deg for ikke å miste muligheten. Med alle de negative nyhetene er det en tendens å holde tilbake, sier forvalter Mark Mobius til Bloomberg News.

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 3,6 prosent, og ser dermed ut til å stenge på det høyeste nivået siden 11. februar. Forrige uke steg indeksen 6.4 prosent. Siden indeksen nådde sitt laveste nivå på fem år i begynnelsen av mars har den steget 17 prosent, melder Bloomberg News.

Nikke-indeksen i Japan løftet seg 3,5 prosent etter at markedene var stengt fredag. Også i Australia ble de smittet av optimismen. Der løftet hovedindeksen seg 2,4 prosent, 0,1 prosentpoeng mindre enn i Sør Korea.

Dagens nøkkeltall (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 3,50%
Japans Nikkei 225: + 3,39%
Hongkongs Hang Seng: + 3,13%
Kinas CSI 300: + 2,29 %
Kinas Shangai Composite:+ 1,50 %
Taiwans Taiex: + 3,28 %
Sør-Koreas Kospi: + 2,44 %
Singapores Strait Times Index: +2,47 %

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere