NA24.no

Aksjefesten tar pause

(Scanpix)
Negativt svar til kriserammede bilgiganter sender aksjemarkedene i Asia nedover mandag.

Aksjekurser og oljepris faller mandag morgen i Asia. Investorene er bekymret etter at amerikanske myndigheter har vent tommelen ned for redningsplaner for de amerikanske bilgigantene General Motors og Chrysler.

Følg markedene på NA24 iMarkedet

Investorene sikrer også gevinster etter gode dager i markedet før ukens G20-møte starter i London denne uken, og før avgjørende arbeidsmarkedstall kommer fra USA fredag.

Dette kommer etter at markedene sakte har begynt å sette høyere pris på risikable investeringer etter at den amerikanske administrasjonen avduket planer for å hjelpe banker og finansinstitusjoner bli kvitt giftige finansielle eiendeler. Optimismen har fått aksjeindekser verden over til å løfte seg rundt 20 prosent siden de laveste nivåene for rundt en måned siden.

Reuters melder at den japanske industriproduksjonen falt for femte måned på rad i februar. Morgan Stanleys Asia-indeks faller 2 prosent, men på trass av dette ser indeksen ut til å kunne kneppe inn en ørliten gevinst for kvartalet på 1 prosent. Det er den første kvartalsmessige oppgangen siden september 2007.

Nikkei-indeksen i Tokyo faller 2,6 prosent ledet an av bilaksjer som Toyota og Honda. Årsaken er at amerikanske myndigheter sier nei til planene fra General Motors og Chrysler.

Les mer om det her: Avviser kriseplaner

Det har også vært fall på mellom 1 og 2 prosent på de toneangivende børsene i regionen. Oljeprisen faller også tilbake mandag morgen. Ifølge Reuters faller oljeprisen nær to prosent til 51,4 dollar fatet i morgentimene mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere