*Nettavisen* Økonomi.

Aksjeløft på Wall Street

Foto: (Scanpix)

De amerikanske børsene stiger fra start.

09.06.09 15:54

De amerikanske børsene innleder tirsdagens handel i positivt terreng.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Den brede S&P 500 stiger 0,30 prosent til 941,93 poeng, mens industriindeksen Dow Jones klatrer forsiktige 0,12 prosent til 8.768,15 poeng. Teknologibaserte Nasdaq stiger 0,65 prosent til 1.854,84 poeng.

I førhandelen ble markedet oppmuntret at bedre enn ventede estimater fra Texas Instruments og nyheten om at amerikanske myndigheter nå er forberedt på å tillate at 10 amerikanske banker skal få betale tilbake redningsmilliarder under TARP-programmet.

Tirsdag bekreftet det amerikanske finansdepartementet at 10 amerikanske finansinstitusjoner har fått klarsignal til å tilbakebetale 68 milliarder dollar som en del av regjeringens prorgam for å redde bankene, TARP.

- Disse tilbakebetalingene er oppmuntrende tegn på økonomisk bedring, men vi har fortsatt mer arbeid å gjøre, sier finansminister Timothy Geithner i en uttalelse.

Aksjene i JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs, og American Express steg på forventninger om at disse vil være blant de 10 bankene som nå kan få lov til å kjøpe tilbake myndighetenes aksjer.

Texas Instruments klatret 5 prosent i førhandelen etter å ha guidet om et overskudd på mellom 14 og 22 cents per aksje av en omsetning på mellom 2,3 til 2,5 milliarder. Analytikerne har i snitt ventet overskudd på 10 cents av en omsetning på 2,21 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

- De siste tre månedene har vi opplevde en av de beste rallyene i Wall Streets historie, og nå ser vi hvorfor. Texas Instruments og andre hever guidingen og mange selskaper som tidligere har vært ute med negative estimater har nå justert guidingen sin noen hakk i positiv retning, sier Rob Lutts ved Cabot Money Management i Massachusetts til nyhetsbyrået Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag