NA24.no

Aksjemegleren som ble yogamester

Sist oppdatert:

Av Andrea Isabel Espinoza Østberg, Gnist

Har du gått fra Nationaltheatret til Solli plass har du sikkert sett den; løven som en septemberdag i 2014 dukket opp i en av vinduene bak rundkjøringen. Omkring åtte måneder tok det – å lage Raw Yoga Oslo, Tina Åkerbloms eget Bikramyogastudio.

– De tre første ukene sto vi her og lurte på hvor alle menneskene var, forteller Tina.

Dempet belysning og avslappende musikk er det første man møter i yogastudioet til Tina.

Premieretimen hadde vært full, men den var gratis. Dessuten var halve klassen venner. De påfølgende timene kom det èn, to, kanskje tre mennesker. Noen timer var det ingen i det hele tatt.

– Det kjentes himla jobbit!

Tina Åkerblom er svensk, utdannet aksjemegler og flyttet til Norge med kjæresten for å jobbe innen finans. I et halvt år tok hun heisen opp til kontoret sitt på Pareto, et stort finansselskap. Og hver gang håpet hun at heisen skulle stoppe.

Les også: Supermodellens drøm om Afrika

- Jeg gruet meg sånn til å dra på jobb at jeg hadde angst hver søndag. Så en dag ringte min venninne Kim meg fra Stockholm og spurte om jeg hadde tenkt noe mer på det yogastudioet vi hadde snakket om å starte. Hver dag!, svarte jeg.

Den telefonen var det som skulle til for at Tina tok en ny telefon; til eierne av et lokalet hun hadde tenkt litt på. Dermed begynte ballen å rulle.

– I begynnelsen, da jeg kontaktet DNB, var det litt som å gå på en vegg. Ingen ville engang møte meg – høre planen min, sier Tina.

Hun ringte og ringte, men de avlyste. Hadde ikke tid til henne likevel.

– Da kan det være lett å kjenne på at, nej – jeg struntar i det her!

Tina strunta ikke. Hun var jätte på. Sendte mail etter mail. “ Hei, Tina her. Ville bare bekrefte at vi skal møtes.”

Endelig fikk hun en avtale med DNB, og ved hjelp av noen maler fra Innovasjon Norge forberedte hun en powerpointpresentasjon for å overbevise bankmennene om at ideen hennes var verdt å satse på.

– I og med at jeg har jobbet så mye med økonomi tidligere syns jeg faktisk det var veldig gøy. Jeg tenkte at sier de ja, da gjør jeg det!, sier Tina.

Den tredje lørdagen etter at Raw Yoga Oslo hadde åpnet skjedde det noe. Plutselig kom det masse folk. Hele femten personer.

- For oss var det kjempemange, ler Tina.

Søndag kom det enda flere. Timer med utdeling av flyers ble endelig belønnet, og Tina kunne uroe seg littegranne mindre.

– Først må du se at et nytt sted finnes, så må du bestemme deg for å faktisk sjekke det ut. Det tar jo litt tid, sier hun.

Les resten av intervjuet her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere