NA24.no

Aksjene er verdiløse

Sist oppdatert:
Aksjene i oljeselskapet Yukos har en verdi på 82 cents, men finanshuset Citigroup mener det er en risiko på hele 90 prosent for at den reelle verdien er null.

Aksjonærene i selskapet bestemte denne uken at selskapet skal likvideres, etter at selskapet gjentatte ganger har blitt dømt til å betale milliarder av rubler til den russiske statskassen. En dommer skal på tirsdag ta stilling til Yukos ønske om å bli likvidert, ifølge Børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Citigroup påpeker at selskapet har en verdi rundt fem milliarder dollar, men selskapet har fortsatt en skattesak hengende over seg med et krav på svimlende 13 milliarder dollar, eller 80,4 milliarder kroner.

Vokser på Yukos
Det statlige russiske oljeselskapet Rosneft vokste seg store etter at Yukos-eier Mikhail Khodorkovsky ble fengslet for to år siden, anklaget for skattesvik og korrupsjon.

Mange hevder oligarken, som i løpet av et drøyt tiår bygde seg opp til å bli Russlands - og en av verdens - rikeste menn, ble fengslet fordi han ble for mektig for Vladimir Putins Kreml.

Vil ha Yukos
Rosneft plukket opp produksjonsenheten til Yukos, Yuganskneftegaz, med Vladimir Putins velsignelse, og fikk dermed kloa i den viktigste delen av den tidligere oljegiganten. Det spekuleres i at Putin ikke blir helt fornøyd før hele Yukos igjen er i russiske styresmakter hender.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere