Gå til sidens hovedinnhold

Aksjeopptur i New York

Wall Street starter dagen med oppgang.

Aksjene i USA stiger etter to dager med nedgang. Dow Jones er i pluss etter tre dager i rødt.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones blir sendt opp 0,35 prosent til 12.346,01 poeng fredag ettermiddag. De to andre nøkkelindeksene stiger også. Nasdaq Composite løftes 0,57 prosent til 2.293,75 poeng, mens S&P 500-indeksen er opp 0,35 prosent til 1.330,28 poeng.

Kjøpesenterkjeden J.C Penny har jekket ned utsiktene for første kvartal. Lavere forbruk sørger for at både omsetningen og resultatet blir dårligere enn hva de tidligere har lovet. Blant annet vil salget fra butikker som har vært åpne i mer enn ett år falle samtidig som resultatet i årets tre første måneder vil ligge rundt 50 cents per aksje. Tidligere har eieren av stormagasiner ventet at de vil sitte igjen med et overskudd på mellom 75 og 80 cents per aksje.

Aksjen faller 14 prosent.

Forbrukersentimentet i USA falt til 69,5 i mars fra 70,8 i februar, det viser en måling fra Universitet i Michigan. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at indeksen skulle havne på 70 i mars. Målingene på indeksen som følger forholdene akkurat nå steg 84,2 prosent i mars fra 83,8 i februar, mens forventningsindeksen falt til 60,1 i mars fra 62,4 i februar.

Lehman Brothers fikk merke skepsisen i markedet torsdag. Spekulasjoner om at de kan bli neste meglerhus/bank som får store problemer med likviditeten har igjen blusset opp. Bear Stearn fikk enorme problemer da spekulasjoner om likviditetsskvis medførte at de virkelig fikk en skvis. Det endte opp med at JP Morgan Chase har lagt inn et bud på alle aksjene i selskapet med støtte fra den amerikanske sentralbanken.

Aksjene i Lehman Brothers stiger 5 prosent i førhandelen etter at aksjen ble oppgradert til kjøp av Citi. Det skriver Marketwatch. Meglerhuset mener at inngangsnivået nå er ekstremt attraktivt.

Bear Stearns faller markant etter at styreleder James Cayne har solgt seg helt ut av det trøblete meglerhuset. Aksjene ble solgt like over budet på 10 dollar per aksje fra JP Morgan Chase, og Cayne tar en gevinst på 61 millioner dollar etter salget.

Husholdningene i USA økte forbruket med 0,1 prosent i februar. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Samtidig økte inntektene med 0,5 prosent. Økonomene ventet i forkant at forbruket ville øke med 0,1 prosent, mens inntektene var ventet å stige med 0,3 prosent, viser en sammenstilling fra Bloomberg News.

For tilsvarende tall for januar forble urevidert.

Kjerneprisindeksen PCE steg med 0,1 prosent på månedsbasis, mens oppgangen var på 2 prosent på årsbasis. Dette er i øvre intervall i forhold til hva som blir omtalt som sonen der den amerikanske sentralbanken er komfortabel med.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus