*Nettavisen* Økonomi.

Aksjer for 550 mrd.

Børsmonopolet i Oslo går så det suser, men bruker dobbelt så mye penger.

26.10.06 13:10

Oslo Børs Holding øker inntektene, men har doblet utgiftene i samme kvartal. Engangsavsetninger til pensjon er begrunnelsen.

- Spesielt juli og august var det definitivt lavere aktivitet her på børsen. Men sammenlignet med 2005 er vi fortsatt ved høy aktivitet, sier børsdirektør Bente A. Landsnes til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Nedgangen er stor sammenlignet med foregående kvartal, men opp siden tredje kvartal i fjor.

Aksjer for 550 milliarder
I tredje kvartal ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 548 milliarder kroner på Oslo Børs.

Det er en nedgang på 23 prosent sammenlignet med samme foregående kvartal, men en oppgang på 34 prosent fra 409 milliarder kroner i samme kvartal året før.

Det ble gjennomført 1.967.000 transaksjoner i tredje kvartal også den en nedgang på 22 prosent fra kvartalet i forveien, men en økning på 30 prosent fra tredje kvartal 2005.

- Vi holder bra fart etter en rolig juli og august, sier Landsnes til NA24.

Pensjon
Driftskostnadene gikk fra 38,3 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 56,8 millioner kroner. Utgiftsøkningen skal være en engangspost for pensjoner.

- Dette for å slippe månedlige utgifter, sier Bente Landsnes.

Resultatet etter skatt til Oslo Børs Holding, som er selskapet som forvalter Oslo Børs, gikk opp. Resultatet økte med knappe 2,3 prosent, fra 38,8 millioner kroner i fjor til 39,7 millioner kroner i år.

Brems og gass
Driftsinntektene øker fra 91,2 i tredje kvartal i fjor til 110,4 millioner kroner i tredje kvartal for inneværende år. Det er en økning på 21,1 prosent.

- Vi har i tredje kvartal hatt en lavere aktivitet her på Oslo Børs. Men den har tatt seg kraftig opp igjen, sier hun til NA24.

Børsdirektøren sier at senest på styremøtet onsdag i Oslo Børs Holding ble flere selskaper godkjent for opptak. Det har også blitt notert hele tre nye fiskeselskaper de siste ukene på Oslo Børs.

- Det kommer stadig nynoteringer til Oslo Børs, sier hun.

De som står på trappene er Norwegian Property, Pertra, Eitzen Chemical, Akva Group og Fairmount Heavy Transport som var oppe på siste børsmøte.

LES OGSÅ: Flommer til børs

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.