*Nettavisen* Økonomi.

Aksjer i medvind

Børsen steget over åtte prosent siden påskeferien.

16.04.09 18:10

Oslo Børs hadde nok en sterk utvikling torsdag selv om oppturen mistet noe av fotfestet helt på tampen av dagen.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Med stigende oljepris og positiv utvikling på de europeiske børsene ble hovedindeksen i Oslo sendt opp 2,31 prosent til 237,67 poeng.

Siden påskeferien ble avsluttet mandag har Oslo Børs vist tegn til storform. Hovedindeksen har steget nær åtte prosent de siste tre dagene.

Nokia beroliger
Den finske mobilprodusenten Nokia presenterte sitt resultat etter første kvartal. Selv om det ikke uventet ble en klar svekkelse sammenlignet samme periode i fjor, så klarte Nokia å overbevise aksjemarkedet med å opprettholde flere av målene. Det ga en bred oppgang på børsene.

Les også: Jubler for Nokias utsikter

Det var også god utvikling i oljemarkedet der kontraktene på nordsjøolje med levering i juni steg 1,33 prosent til 53,13 dollar per fat.

Sterke tungvektere
StatoilHydro steg 2,05 prosent til 119,40 kroner, men ble slått av flere av de andre tungvekterne. Yara steg 3,67 prosent til 155,50 kroner, mens Seadrill steg 3,22 prosent til 70,50 kroner. Norsk Hydro steg 3,13 prosent til 29,65 kroner.

JP Morgan hever kursmålet på Norsk Hydro til 21 kroner fra 18 i en fersk analyse, skriver nyhetsbyrået Dow Jones. Aluminiumsprisene har steget 11 prosent siden begynnelsen av mars, men meglerhuset mener likevel at Hydro er vel i rute til å levere et underskudd for hele 2009. 2010-resultatet vil heller ikke bli noe å skryte av, tror JP Morgan som fortsatt har en undervektanbefaling på aksjen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Eiendom og bulk i skuddet
Tørrbulkaksjene gjorde det også godt. Golden Ocean steg 10,25 prosent til 4,41 kroner. Jinhui Shipping ble løftet 5,56 prosent til 11,40 kroner. Oppgangen kom etter at tørrbulkindeksen Baltic Dry steg over 4,5 prosent.

John Fredriksen og Tor Olav Trøim har forlenget tidligere inngåtte avtaler i Golden Ocean. Begge forlenger TRS-avtaler med tre måneder. Det skjer etter at kontraktene utløp onsdag

Eiendomsselskapet Norwegian Property har utpekt seg som den klare vinneren de siste dagene. Med torsdagens oppgang på 28,88 prosent har aksjekursen lagt på seg 60 prosent siden investorene var tilbake i sving etter late påskedager.

Ifølge Finansavisen har DnB Nor Markets nå sett muligheter for bedringer for selskaper innen næringseiendom. Blant annet ser de et oppsidepotensial på nærmere 400 prosent for Norwegian Property. Kursmålet er satt til 21 kroner.

Svakt fra laks
Det gikk langt dårligere sjømatselskapet til Fredriksen. Marine Harvest sendte ut en oppdatering på hvordan det har gått i første kvartal. Selskapet slaktet langt mer laks enn hva de hadde guidet. I løpet av årets tre første måneder lå slaktevolumet på 76.000 tonn mot tidligere anslag på 67.000 tonn. Oppdretterne varsler at de har tapt på valutaeffekter og negativ effekt av kontraktssalg ved den norske virksomheten.

Fiskehelseproblemene i Chile har også gjort sitt til negativt bidrag på driftsresultatet. Selskapet varsler også at de vil få negative regnskapseffekter i andre kvartal på grunn av gjennomføring av en oppdatert forretningsplan for Chile.

Markedet svarte med å sende aksjekursen ned 8,33 prosent til 2,20 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag