*Nettavisen* Økonomi.

Aksjerally i Asia

Foto: (Scanpix)

Nye krisetiltak sendte børsene i Asia kraftig opp natt til fredag.

13.03.09 08:14

Offentliggjøringen av en tredje krisepakke i Japan var med på å skape en real børsfest i de asiatiske markedene.

NA24 - din næringslivsavis

Nikkei-indeksen i Japan hoppet hele 4,9 prosent til det høyeste nivået siden 15. desember, mens Hang Seng i Hong Kong steg 3,6 prosent.

- Markedene kan beroliges med at land som er i stand til å ta grep, gjør det gjennom finansiell stimulanse heller enn å vente til det er for sent til å kjempe mot momentumet. Akkurat nå ser vi at penger som har vært i trygge havner er i ferd med å returnere til markedet, sier Tim Schroeders i Pengana Capital til Bloomberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den japanske statsministeren Taro Aso sa fra om at han nå vil jobbe frem en tredje krisepakke for å bedre situasjonen i Japan. Også i Kina var signalene likedan. Her ble det uttrykt at Kina står klar til å skyte inn mer penger for å holde økonomien gående. Målet om en vekst på 8 prosent står fast, fortalte statsminister Wen Jiabao, ifølge Bloomberg.

HTML EMBED

Fremst i køen av selskaper som klatret oppover finner vi en rekke giganter. Japans største børsnoterte bank, Mitsubishi UFJ Financial Group steg 5,8 prosent, Kinas største oljeproduserende selskap PetroChina steg 5,5 prosent, elektronikkprodusenten Sony steg 9,1 prosent og Canon steg 8,6 prosent.

Morgan Stanleys Asia Pacific-indeks steg 0,9 prosent, og har dermed lagt bak seg den beste uken siden november i fjor. Oppturen er på 7,8 prosent.

- Asiatiske aksjer har vært oversolgt og dermed har det vært duket for et hopp på børsene. Men jeg er ikke overbevist om at dette vil vedvare. Vi trenger fortsatt å se at det amerikanske boligmarkedet bunner ut og at kredittmarkedene bedrer seg, sier Mark Tan i UOB Asset Management, til Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.