NA24.no

Aksjesmell etter sjokktall

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Smell for den japanske økonomien sender de asiatiske børsene ned.

Uken innledes med fall for de asiatiske aksjemarkedene. Tall fra Japan viste at økonomien falt med det meste siden 1974. Brutto nasjonalprodukt falt med hele 3,3 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor. Det er en årlig nedgang på 12,7 prosent.

NA24 –din næringslivsavis

Dette bidro til å sende de vesentlige indeksene ned mandag morgen. Morgan Stanleys Asia-indeks falt 0,7 prosent mens Nikkei 225 indeksen falt 0,4 prosent. I Hong Kong falt Hang Seng indeksen med 1,7 prosent mens hovedindeksen i New Zealand falt med 2,6 prosent, melder Bloomberg News.

Det var særlig innen materialer og finans-sektorene fallene var størst. Men det kom også en rekke resultater som bidro til å sende markedene ned. Den japanske utlåneren Takefuji falt 10 prosent etter at de reviderte tidligere overskuddsvarsel til å varsle om underskudd, mens australske Brambles falt 12 prosent etter å ha fremlagt tall. Dette selskapet er verdens største produsent av paller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere