NA24.no

Aksjesmell for flyarving

Flyarvingen Per G. Braathen har et kraftig dropp i inntektene.

- Selskapet vil fortsette å utvikle sin investeringsvirksomhet med fokus på industrielle investeringer og aktivt eierskap, heter det i årsberetningen til Braganza.

Braganza er flyarvingen Per G. Braathens private investeringselskap.

NA24 - din næringslivsavis


Tallenes tale
Driftsinntektene falt fra hele 258 millioner kroner for flyarvingen i 2006 til beskjedne 60 millioner kroner i fjor. I 2006 var verdiøkningen for porteføljen sterk mens tilsvarende svak i fjor. Driftsresultatet ble 43 millioner kroner mot 248 millioner kroner i året før.

Resultatet før skatt ble 40 millioner kroner, mot nesten en kvart milliard året før.

- Resultatet i investeringsselskapet reflekterer derfor ikke resultatene i de underliggende operative selskapene, men kun kursendringen for de selskapene som er børsnoterte, heter det i årsberetningen. (se egen boks for investeringer)

Selskapet har ingen ekstern gjeld og en meget solid balanse, og egenkapital på 1.182 millioner kroner.


Omorganiserer
Per G. Braathen har gjort røslige løft i sitt selskap i fjor med suksess spesielt i dyreparken i Kristiansand.

- Braganza gjennomførte vesentlige omorganiseringer av to av sine viktigste investeringer i 2007. I begge tilfeller ble det gjort for å legge til rette for ytterligere vekst ved å kapitalisere på god resultatutvikling, heter det i årsberetningen.

Gjennom investeringer i dyrepark foran fjorårets sesong satte den publikumsrekord med hele 670.000 besøkende. Det samme er skjedd i flyvirksomheten i Sverige.

Legger ned
Sirkushesten og megleren Fredrik Cappelen hadde en gang store planer for Braathens SAGA Asset Management. Han ville gjøre om fondet fra en liten profitabel juvel til å bli en langt større spiller i fondsbransjen. Der tok han feil.

Utfordringene fortsatte for fondet, og hele sulamitten legges ned etter at flere stakk.

«De to mest erfarne forvalterne i SAGA asset Management har i løpet av første kvartal i 2008 sagt opp sine stillinger. Som er følge av dette har SAGA Asset Management foreslått å legge ned fondet ved utdeling av samtlige aktiva til andelseierne», heter det i regnskapet. Per G. Braathen har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere