NA24.no

(Scanpix)

Aksjesmell for Reiten

Sist oppdatert:
Tidligere Hydro-topp Eivind Reiten gikk på en smell i aksjemarkedet i fjor.

Eivind Reiten forlot tidligere i år stillingen som konsernsjef i Norsk Hydro. I fjor etablerte han Mocca Invest, der han samlet sine finansielle plasseringer.

NA24 -din næringslivsavis

Investeringsselskapet måtte notere seg et tap på 1,5 millioner kroner i 2008, samme år som selskapet ble etablert. Totalt har selskapet en portefølje av finansielle plasseringer og verdipapirer på 12,33 millioner kroner samt kontanter for 1,7 millioner kroner.

Det er StatoilHydro som utgjør størstedelen av aksjeporteføljen til Reiten. Kostprisen på StatoilHydro-aksjene er på rett over fem millioner kroner, men balanseført ved utgangen av fjoråret var aksjene verd 4,46 millioner kroner. Aksjene i Norsk Hydro har en kostpris til 2,8 millioner kroner, mens de er balanseført til en verdi på 2,5 millioner kroner. Det fremgår av årsresultatet til selskapet som ble levert Brønnøysund mandag denne uken.

Reiten har også en mindre post i Norske Skog, samt IT-selskapet Atea og oljeserviceselskapet AGR. Reiten har også plassert penger i Telenor og Orkla aksjer.

Den tidligere Hydro-toppen har også syltet vekk 1,6 millioner kroner i aksjefondet Skagen Global, og den samme summen i pengemarkedsfondet Skagen Høyrente, mens han har 760.000 kroner som andeler i stiftelsen Helios, som promoterer organiske matvarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere