NA24.no

Aksjesparere så lyset

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)
Satset hardt på solkjempen REC.

Solenergiselskapet REC var den soleklare favoritten hos private aksjesparere og tradere i mars. Det viser månedsstatistikk fra Nordnet Bank.

Mens aktiviteten målt i antall handler via Nordnet, Netfonds, E-Trade og Skandiabanken falt med 7,1 prosent i mars, økte antall handler i REC via de rene internettmeglerne med 9,5 prosent. REC var den soleklart mest populære aksjen å handle i mars, noe 69.784 handler viser. Dette er over dobbelt så mange handler som nummer to på listen. Yara hadde 28.398 handler i mars.

- Blant Nordnets kunder var REC den mest omsatte aksjen i 19 av 23 børsdager i mars. Årsaken til populariteten skyldes at aksjen er veldig likvid, ekstremt volatil, den reagerer raskt på rykter og nyheter, og er i tillegg attraktiv for forskjellige investortyper. Dette gjør den til en perfekt trading aksje, melder Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank,.

Men det er ikke bare daytraderne som kaster seg over REC. I februar nettokjøpte privatpersoner REC aksjer for 100 millioner, og i mars ble det kjøpt ytterligere REC aksjer for 56 millioner. I februar var REC den mest kjøpte aksjen, mens i mars må den se seg slått av Songa Offshore og Questerre.

Oslo Børs steg rundt 7,5 prosent i mars, og børsen er nå opp 1,4 prosent hittil i år. Men oppturen i mars var ikke nok til å riste nervøsiteten av de private aksjesparerne og investorene. I sum nettosolgte private aksjesparere aksjer for 297 millioner i mars, og den mest solgte aksjen var Yara.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere