Aksjesparere så lyset

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Satset hardt på solkjempen REC.

Solenergiselskapet REC var den soleklare favoritten hos private aksjesparere og tradere i mars. Det viser månedsstatistikk fra Nordnet Bank.

Mens aktiviteten målt i antall handler via Nordnet, Netfonds, E-Trade og Skandiabanken falt med 7,1 prosent i mars, økte antall handler i REC via de rene internettmeglerne med 9,5 prosent. REC var den soleklart mest populære aksjen å handle i mars, noe 69.784 handler viser. Dette er over dobbelt så mange handler som nummer to på listen. Yara hadde 28.398 handler i mars.

- Blant Nordnets kunder var REC den mest omsatte aksjen i 19 av 23 børsdager i mars. Årsaken til populariteten skyldes at aksjen er veldig likvid, ekstremt volatil, den reagerer raskt på rykter og nyheter, og er i tillegg attraktiv for forskjellige investortyper. Dette gjør den til en perfekt trading aksje, melder Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank,.

Men det er ikke bare daytraderne som kaster seg over REC. I februar nettokjøpte privatpersoner REC aksjer for 100 millioner, og i mars ble det kjøpt ytterligere REC aksjer for 56 millioner. I februar var REC den mest kjøpte aksjen, mens i mars må den se seg slått av Songa Offshore og Questerre.

Oslo Børs steg rundt 7,5 prosent i mars, og børsen er nå opp 1,4 prosent hittil i år. Men oppturen i mars var ikke nok til å riste nervøsiteten av de private aksjesparerne og investorene. I sum nettosolgte private aksjesparere aksjer for 297 millioner i mars, og den mest solgte aksjen var Yara.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.