*Nettavisen* Økonomi.

Aksjetrader fremstilles for varetekt

Nederlandske Amstel Securities anslår at de har tapt 30 millioner kroner på svindelen. Amstel har kontorer blant annet i Amsterdam, London og Geneve. Foto: (Montasje: Facebook/Amstel Securities)

Politiet strammer grepet rundt svindelsiktede Christian Fredrik Aarnes.

24.08.11 17:32

Hvis politiet får det som de vil, så blir den svindelsiktede aksjeinvestoren Christian Fredrik Aarnes, satt i varetekt. NA24 får nemlig opplyst onsdag ettermiddag at Aarnes blir fremstilt for varetekt torsdag.

- Han blir fremstilt torsdag, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo Plitiet til NA24.

NA24 får videre opplyst at aksjetraderen har blitt avhørt både tirsdag og onsdag, etter at politiet pågrep mannen tirsdag. Det er på bakgrunn av forhørene at den 26-årige mannen nå fremstilles for varetekt, sier Stenberg til NA24.

Les om svindelen her:

Kjøpte aksjer for 100 mill. uten sikkerhet
NA24 skrev tidligere på onsdag at Christian Fredrik Aarnes kjøpte aksjer for 100 millioner uten egenkapital. Nå er den 26-årige mannen siktet for svindel, etter store tap på aksjehandelen.

Aarnes tilhører den innerste i kretsen blant de unge, rike på Oslos vestkant. Han har vokst opp med, og er venner med, arvingene til blant andre Tvenge-, Røkke- og Sundt-familiene.

Det høytflyvende livet, med dyre biler og dyre leiligheter, har nå fått en bråstopp. En rekke meglerhus har tapt store penger på Aarnes, og tirsdag gikk altså politiet til aksjon.

100 millioners tap
Problemene rundt 26-åringe Christian Fredrik Aarnes kom opp til overflaten da meglerhuset Neonet meldte om tap på 4,7 millioner kroner. Meglerhuset meldte samtidig at de hadde tatt sikkerhet i verdiene til 26-åringen.

Neonet er ikke alene. Ifølge Finansavisen skal nederlandske Amstel Securities ha tapt 30 millioner kroner på svindelen, men også DnB Nor Markets og Argo Securities, nåvæende Sparebank 1 Markets, har tapt store beløp på investorens herjinger.

- Han har hatt et enormt behov for å være vellykket. Jeg har opplevd at det har vært et stor gap mellom ambisjonene hans og realitetene, sa en person som kjenner Aarnes godt, til NA24 tidligere på onsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.