NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Aksjonærmygg kan velte avtale

Sist oppdatert:
Minoritetsaksjonæren Farimex vil ikke gi slipp på krav mot Telenor.

Telenor kunne i går annonsere at de hadde funnet en løsning på striden med Alfa Group og Mikhail Fridman. Men Farimex som har fått medhold i en rett i Sibir vil ikke legge ned sitt krav mot Telenor, skriver Dagens Næringsliv.

Alfa Group har hele tiden nektet å stå bak kravet fra Farimex som har versert i russiske rettssaler noen år. Telenor har hele tiden ment at Farimex, som eier en liten minoritetspost i VimpelCom, har tette bånd til Fridman. En forutsetning for «fredsavtalen» mellom Telenor og Fridman er at juridiske konflikter med tredjeparter, her Farimex, løses.

Farimex benekter at de vil slippe kravet som skal opp til ny behandling i mars neste år.

- Det er ingen endringer i forhold til vår rettsprosess i Russland, sier Farimexs advokat Dmitrij Tsjornij til Dagens Næringsliv.

Telenor-sjef Baksaas minte på gårsdagens pressekonferanse om at mange brikker må falle på plass før en endelig avtale kan finne sted. Blant annet må rettsaken mot Farimex løses, og de arresterte aksjene må frigis.

- Alle disputter må opphøre, sa Baksaas i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere