NA24.no

Aktiv Kapital har reforhandlet gjelden

Har fått med seg banksyndikat på endrede vilkår.

Inkassoselskapet Aktiv Kapital opplyser at de har fått reforhandlet vilkårene i låneavtalen med et eksisterende banksyndikat.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Nedbetalingen av lånet er blitt endret og tilpasset med den gjeldende kontantstrømmen fra selskapets eksisterende porteføljer. Løpetiden er dog uendret og gjelder fortsatt juni 2011.

Den øvre trekkgrensen i fasiliteten er blitt redusert til 3 milliarder kroner fra 3,85 milliarder. Aktiv Kapital skriver at de har 2,44 milliarder kroner i netto rentebærende gjeld, men at denne vil bli redusert til under 1,5 milliarder kroner innen tolv måneder hvis ikke de kjøper større porteføljer.

Marginene for lånet er blitt reforhandlet til å ligge på linje med gjeldende markedsvilkår.

Restruktureringen av lånefasiliteten gir sammen med selskapets likviditetssituasjon en god basis for fortsatt reduksjon av netto rentebærende gjeld og utvalgt vekst gjennom porteføljeoppkjøp.

Ved utgangen av første kvartal hadde Aktiv Kapital 19,5 milliarder euro i samlede kjøpte krav, og vil ha en forsiktig tilnærming i portefølje investeringene. Fokuset vil ligge på å få mest mulig ut av eksisterende portefølje og vente på attraktive muligheter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere