Aktiv Kapital selger unna

Fredriksens inkassoselskap selger unna deler av det som ikke er kjernevirksomhet.

Aktiv Kapital selger virksomhet innen «Administrative Finansielle Tjenester» i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Kjøper er Gothia Financial Group. Partene har inngått avtale om salg av denne virksomheten.

NA24 - din næringslivsavis

- Virksomheten omfatter fakturaadministrasjon og reskontroservice samt finansiering av kundenes utestående fordringer, skriver Aktiv Kapital i en børsmelding.

Rundt 65 ansatte følger med på salget. Det gjør også en utlånsportefølje på mellom 200 og 250 millioner kroner i utstående fordringer.

Verdien på virksomheten er fastsatt til 3 millioner euro eller rundt 24 millioner kroner eksklusive porteføljen. Virksomheten omsatte for 99,3 millioner kroner i 2007, noe som representerte 6,5 prosent av samlet omsetning.

- Årsaken til at vi har søkt å finne andre eiere til vår AFS virksomhet er at vi erfarer få synergier mellom inkassotjenester i større volum og faktura- og reskontrohåndtering for mellomstore nordiske virksomheter. Vi har vært opptatt av å sikre at våre kunder og ansatte i vår AFS virksomhet får en trygg og seriøs samarbeidspartner, og vi opplever at Gothia kan tilby dette,, kommenterer konsernsjef Erik Øyno i Aktiv Kapital.

Transaksjonen vil gjennomføres i løpet av mai 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag