NA24.no

Aktor mener Betew er farlig for samfunnet

Nokas-dømte Metkel Betew (35) synes han er skikket til å slippe ut av forvaring, mens påtalemyndigheten mener det motsatte. Avgjørelsen kommer etter påske.
Nokas-dømte Metkel Betew (35) synes han er skikket til å slippe ut av forvaring, mens påtalemyndigheten mener det motsatte. Avgjørelsen kommer etter påske. Foto: Alf Ove Hansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Nokas-dømte Metkel Betew (35) synes han er skikket til å slippe ut av forvaring, mens påtalemyndigheten mener det motsatte. Avgjørelsen kommer etter påske.

Onsdag ble rettssaken mellom påtalemyndigheten og Betew avsluttet i Asker og Bærum tingrett. En avgjørelse i saken er ventet etter påske.

Ettersom minstetiden av forvaringsdommen nå er sonet, mener Betew han skal slippe ut. Dette har påtalemyndigheten motsatt seg. Og statsadvokat Tormod Haugnes fikk støtte fra seniorrådgiver og psykiater i Ila fengsel, Randi Rosenqvist, som onsdag vitnet i retten.

Fare

– Hun mener det fremdeles kan være fare for gjentakelse og sa i retten det ikke er riktig å slippe ham ut fra fengsel ennå, sier Haugnes til NTB.

Under avslutningsprosedyrene onsdag la Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, vekt på at klienten har tatt ansvar for sin deltakelse i det dramatiske ranet i Stavanger for ti år siden.

Selv om domstolen har lagt til grunn at Betew deltok under selve ranet, har 35-åringen nektet for dette. Han erkjenner at han deltok under planleggingen, men at han trakk seg en ukes tid før ranet ble gjennomført.

Tar ansvar

– Metkel Betew tar fullt ansvar for Nokas-ranet og vedgår at han var med på planleggingen. Han mener det ikke er noen forskjell på ham og dem som faktisk gjennomførte det. Det som er viktig i forbindelse med denne rettsrunden er at det ikke lenger er noen fare for samfunnet dersom han slipper ut fra fengsel, sier Dietrichson til NTB.

Betew var en av to som ble idømt forvaringsstraff under Nokas-saken. Retten konkluderte med dette ettersom Betew allerede var dømt for to grove ran da anslaget mot tellesentralen i Stavanger skjedde. Den andre som ble idømt forvaring var Kjell Alrich Schumann som drepte politimannen Arne Sigve Klungland. Hans anke over avslaget om å få slippe ut fra forvaring skal avgjøres før sommeren. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere