NA24.no

Al Jazeera tar opp Martine-saken

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
Nå skal den innflytelsesrike arabiske TV-kanalen lage en reportasje om Martine-saken.

Nå skal også den arabiske TV-kanalen Al Jazeera ta opp drapet på Marine Vik Magnussen. De skal lage en reportasje om den norske studenten som ble drept i London.

Spesielt ute etter intervju
Al Jazeeras Norden-korrespondent, Sameer Shatara, sier til Aftenposten at de ønsker å lage et objektivt og fordomsfritt program om Martine Vik Magnussen og om hendelsene, komplikasjonene og intrigene etter drapet. Kanalen er spesielt interessert i å få et intervju med den mistenkte gjerningsmannen Farouk Abdulhak, som skjuler seg i hjemlandet Jemen.

Al Jazeeras Norden-korrespondent sier det er viktig for dokumentaren å få snakke med Abdulhak for å få hans versjon. Om de ikke får ham i tale, ønsker de å snakke med familien hans.

Shatara har et håp om at situasjonen som er oppstått i Jemen den siste tiden, fører til at myndighetene kan presses til å finne, arrestere og utlevere Farouk til Storbritannia slik at han kan stilles for retten.

Trapper opp saken
NA24 er kjent at også andre store, internasjonale nyhetsredaksjonen jobber med Martine-saken i disse dager. Dermed ser det ut til at saken ikke vil forsvinne med det første for den innflytelsesrike Abdulhak-familien.

NA24 har forsøkt å få kommentarer til farens anmeldelse i Norge, men så langt har det ikke kommet noen reaksjoner fra Abdulhak PR-ansvarlige i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere