NA24.no


Nye SSB-tall viser at det for første gang siden EØS-utvidelsen er bosatt flere flyktninger i Norge enn det har kommet arbeidsinnvandrere.
Nye SSB-tall viser at det for første gang siden EØS-utvidelsen er bosatt flere flyktninger i Norge enn det har kommet arbeidsinnvandrere. Foto: NTB Scanppix

Aldri før har så mange flyktninger fått opphold i Norge

Sist oppdatert:
Antallet har økt med 64 prosent på ett år.

Nye tall fra SSB viser at Norge aldri før har tatt imot flere flyktninger enn i 2016.

De nye SSB-tallene viser ikke asylankomster, men personer som faktisk er innvandret til Norge - og for første gang i statistikkens historie er mer enn 15.000 flyktninger bosatt på ett år: 15 190 personer, hvorav 9500 var fra Syria.

Dette er en økning på hele 64 prosent på ett år.

- Det er først når en asylsøker får innvilget sin søknad og går over til å bli bosatt, at vedkommende er synlig i SSBs befolkningsstatistikk, melder SSB.

Familieinnvandring

I tillegg kom det ifølge SSB 16.500 personer gjennom familieinnvandring til Norge.

SSB understreker samtidig at familieinnvandringen til flyktninger, som i år har vært et betydelig politisk stridstema etter at regjeringen ønsket å stramme inn reglene, i forholdsvis liten grad er noe som benyttes av flyktninger.

- Selv om antallet familietilknyttede til flyktninger økte i 2016 sammenlignet med året før, utgjorde denne gruppen likevel kun 25 prosent av alle familieinnvandringene i fjor. Det betyr at 75 prosent av familieinnvandrerne kom til en referanseperson som ikke var flyktning.

Det betyr at det var 4200 personer som kom til Norge som familiennvandrere til flyktninger.

Flere flyktninger enn arbeidsinnvandrere

2016 er ifølge SSB det første året etter EØS-utvidelsen, at det har kommet flere flyktninger til Norge, enn det har kommet arbeidsinnvandrere.


Denne artikkelen kan du også lese på polsk.
Informacje na ten temat dostępne są również w języku polskim

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere