Aldri vært bedre enn etter Premier League

Foto: Paul Ellis / AFP

Alf Hildrum leverer tidenes resultat av TV 2.

I en melding bekrefter TV 2 at 2010 ble et utrolig sterkt år for TV-kanalen.

Driftsresultatet mer enn doblet seg, fra 150 millioner i 2009 til 335 millioner i fjor. Samlet omsetning utgjorde meget sterke 2,704 milliarder kroner, som er en vekst på 11 prosent i forhold til året før. Reklameveksten er på nærmere 10 prosent. Kostnadene utgjorde 2.277 millioner, en økning på 5,2 prosent. I denne veksten inngår også den store satsingen på TV 2 Barclays Premier League og lanseringen av den nye underholdningskanalen Bliss.

Tidenes beste resultat
Med et driftsresultat på 335 millioner ble 2010 historiens beste for TV 2 Mediehuset.

- Det største overskuddet i TV 2s historie er et resultat av en omfattende forretningsutvikling og de store omstillingene vi gjennomførte i 2008 og 2009. Det har gitt betydelig økning i reklameinntekter, distribusjons- og abonnementsinntekter, samtidig som vi har klart å begrense kostnadsveksten. TV 2 har nå gjenvunnet den økonomiske handlefriheten, noe som er betingelse for å kunne konkurrere i et stadig tøffere marked, skriver TV 2-sjef Alf Hildrum i en melding.

Satser mer
TV 2 Mediehuset opplevde en kraftig tilbakegang i reklameinntektene både i 2008 og spesielt i 2009, da reklameinntektene falt med over 300 millioner. Fortsatt er ikke reklameinntektene tilbake på nivået de var før finanskrisen. Når TV 2s samlede inntekter likevel øker, skyldes det blant annet at TV 2 har satset betydelig på å bygge premium-kanalene TV 2 Sport og TV 2 Barclays Premier League. Sistnevnte hadde ved årsskiftet over 150 000 abonnenter i Norge, noe som er svært høyt etter bare et halvt års drift.

I fjor høst lanserte TV 2 underholdningskanalen Bliss. Nå er turen kommet til sport. TV 2 jobber med planer om en ny sportsnyhetskanal, etter modell fra TV 2 Nyhetskanalen. TV 2 Sporten har omfattende sportsrettigheter til blant annet norsk og engelsk fotball, håndball og sykkel, og har også avtale om tilgang til nyhetsklipp fra en rekke idretter i Norge og internasjonalt. Sammen med en omfattende egenproduksjon av sportsnyhetsinnslag, danner dette grunnlaget for en egen nyhetskanal for sport.

Kanalen vil bli distribuert på TV 2 Sumo. TV 2 har også vært i samtaler med noen distributører om kanalen, og ut fra de signalene som er kommet, er det betydelig interesse for den planlagte sportsnyhetskanalen. Nå vil TV 2 invitere tv-distributørene til konkrete forhandlinger, heter det i meldingen.

Alf Hildrum opplyser at TV 2 har enda en nisjekanal under planlegging, uten at han vil røpe hva slags kanal dette er foreløpig.

– Vi har utviklet selskapet til å være godt posisjonert og særdeles godt rustet for fremtiden. TV 2 er nå et stort multimedialt mediehus og vi har langt på vei gjennomført planlagte strategier og endringer i samme periode som vi møtte markedsnedgang og måtte gjennom vanskelige omstillinger, legger Hildrum til.

TV 2 as, som omfatter tv-kanalene TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og Bliss samt nettplattformene tv2.no og TV 2 Sumo, leverte et driftsresultat på 272 mill i fjor. Også TV 2 Mediehusets datterselskaper TV 2 Zebra, OB Team og TV 2 Torget leverte positive resultater i 2010 og bidro samlet med et driftsresultat på 63 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.