NA24.no

Algeta fornøyde med studie

Farmasiselskapet Algeta har fått positive svar i en ny klinisk studie.

Det går frem av en oppdatering fra selskapet i forbindelse med at en større klinisk fase II studie er avsluttet på deres legemiddel Alpharadin. Studien er rettet mot bruk av Alpharadin til behandling av beinmetastaser i forbindelse med prostatakreft.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Algeta viser studien sterke beviser for at bruk av Alpharadin kan forlenge pasientenes levetid og gi en økt livskvalitet.

Selskapet ener at resultatene kan føre til at Alpharadin blir et førstevalg i forbindelse med behandling av beinmetastaser i forbindelse flere alvorlige kreftformer som har blitt langt fremskredene. Beinmetastaser gir ofte store smerter og fører til forkortet levetid for kreftpasienter.

Fase II-studiene på Alpharadin har omfattet tre større forsøk med totalt 286 pasienter. Selskapet jobber nå med å få inn pasienter til sin store fase III studie. Arbeidet startet i juni i fjor og målet er 750 pasienter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere