NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
(Scanpix)

All time high i natt

Sist oppdatert:
Nå er det gull med gull.

Gullprisen har jevnt og trutt steget de siste årene, og natt til mandag nådde den ny all time high.

I løpet av natten nådde spotprisen 1.598,41 dollar, mens amerikansk gull nådde rekorden 1.599,20 dollar per unse, melder Reuters.

Alle de 10 foregående dagene har gullprisen steget, den lengste oppgangsperioden siden 1970.

Reuters' markedsanalytiker Wang Tao tror prisen vil stige mot teknisk motstand på 1.613 dollar.

India og Kina
Det er selvfølgelig global, politisk usikkerhet som sender gullprisen til nye høyder. Store deler av etterspørselen kommer fra stadig rikere India og Kina, men det nye gullrushet sier også mye om verdensøkonomien om dagen:

Stadig flere søker trygge investeringer i turbulente tider, og gull regnes som like sikkert som banken, om ikke sikrere.

I forrige uke gikk investoren Arne Fredly ut i DN og sa at han anser børsen som et dårlig sted å investere penger. I stedet ville han satse på råvarer. En annen norsk investor, Jan Haudemann-Andersen, har allerede trappet ned på børsen, og i stedet investert i nettopp gull.

– Har penger
Det nye gullrushet tolkes i analysekretser som positivt, tross alt:

– Dette betyr at investorene fortsatt har penger å bruke. Men de er blitt mer restriktive på hvor de plasserer dem, sier seniorøkonom Justin Smirk i Westpac til ABC News .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere