NA24.no

All time high x 11

Sist oppdatert:
11 av 23 handledager endte med ny rekord i mars. Hovedindeksen steg med knappe ni prosent i samme periode.

- Tallene fra mars viser at den daglige aktiviteten holder seg på et meget høyt nivå, sier Tor Arne Olsen, pressetalsmann ved Oslo Børs.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Opptur
For femte måned på rad stiger hovedindeksen, og 400-grensen ble brutt i slutten av måneden. Verdien på aksjene har steget med hele 20 prosent, og har en totalverdi på 1.700 milliarder kroner.

- Igjen var det olje, rigg og fisk som ledet an, men også it-sektoren la bak seg en sterk måned, fortsetter Olsen.

Temperaturen i det norske aksjemarkedet er høyere enn noensinne og analytikere proklamerer at hovedindeksen like gjerne kan gå ned 100 poeng som å gå opp 100 poeng.

Det ble handlet for 9,9 milliarder daglig fordelt på drøye 34.000 transaksjoner. Det er en økning på hele 80 prosent sammenlignet med tallene fra i fjor.

- Mars var nok en veldig positiv måned for børsen, sier Olsen.

Les børskommentar mandag

Nynoteringer
To nye selskaper kom på børsen og styret besluttet å ta opp aksjene i SeaBird Exploration og Dolpin Interconnect Solutions. Aksjene til HÅG ble strøket.

- Totalt ble det gjennomført emisjoner til en samlet verdi på 12,4 milliarder kroner, sier Olsen.

Han legger til at det aldri har vært større aktivitet og at det signeres kontrakter og oppkjøp i fleng.

- Spesielt Pan Fish var i vinden, og gjennomførte i begynnelsen av måneden historiens største emisjon på Oslo Børs til en verdi av ca. 5,4 milliarder kroner i forbindelse med overtakelsen av Marine Harvest. Alle spekulasjoner og ikke minst Pan Fish´s oppkjøp bidro til kraftig vekst i fiskeri- og havbruksaksjer, der Pan Fish ble den store børsvinneren med en kursoppgang på 85 prosent. Mer enn hver tiende aksjehandel som ble gjennomført i mars ble gjort i Pan Fish-aksjen. Også Fjord Seafood, Cermaq, Domstein og Lerøy Seafoods fikk en opptur, om enn ikke like kraftig som Pan Fish, heter det i rapporten.

Oljeprisen steg med knappe ti prosent i mars, og er en av hovedindikatorene på hvor Oslo Børs skal gå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere