NA24.no

«Alle» fikk med seg dette

Sist oppdatert:
Nordmenn satt klistret foran skjermen.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til bronsemedalje søndag. Sundby spurtslo Russlands hjemmehåp Maxim Vylegzjanin.

Med nesten 1,3 millioner seere var langrenn skiathlon for menn den mest sette OL-øvelsen på TV 2 i helgen. Hele 1.508.000 seere fulgte med på det meste.

Sendingen startet klokken 11.00 og holdt på til klokken halv ett.

Når ikke opp til NRK

- Dette er en meget god åpning fra TV2. Det er verdt å notere at TV 2 ikke forventer samme tallene som NRK hadde under forrige OL, sier Per Christian Strand Teslo, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

TV 2 melder at åpningsseremonien og tre øvelser hadde over én million seere.

Lørdag og søndag satte både hovedkanalen og alle nisjekanalene samlet rekord i antall seerminutter. Lørdag så den gjennomsnittlige seer 154 minutter på TV 2-kanalene, mens på søndag var snittet på hele 196 minutter.

Jobber med reklameproblemet

Reklamepausene under sendingene på TV 2 har fått mye oppmerksomhet i helgen. Ikke alle har vært fornøyd med at reklameavbrudd under øvelsene.

- Mye har blitt sagt om reklame i løpet av helgen, men vi jobber kontinuerlig med å legge reklamepausene slik at seerne ikke går glipp av spenningen underveis i OL. Søndagens skiathlon for menn hadde helgens høyeste seertall, og vi la reklameblokkene inn i den første halvdelen av øvelsen. TV-seerne har strømmet til TV 2, og disse tallene beviser at et rekordstort OL-publikum har fulgt oss gjennom hele helgen, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Det er fortsatt 14 dager igjen av OL, og mange av de største øvelsene sett med norske øyne gjenstår.

- I dag er det høy stemning i alle avdelinger på TV 2. Våre ansatte har jobbet døgnet rundt før OL og gjennom åpningshelgen for å kunne gi seerne uforglemmelige øyeblikk fra Sotsji. Men OL er så vidt startet, og vi skal jobbe knallhardt videre for å gi seerne de beste TV-øyeblikkene fra vinter-OL, fortsetter Dahl.

Det var lenge usikkert om Sundby skulle få beholde bronsen. Sundby krysset nemlig inn i feil bane under innspurten og russerne la inn protest.

Dario Cologna parkerte konkurrentene og vant OL-gullet på 30 kilometeren. Sundbys bronse er hans første individuelle OL-medalje.

Les også: Krisetall for TV 2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere