NA24.no

Alle hyller Bakke

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Lovordene sitter løst. Slik huskes Svein Erik Bakke.

Les NA24 på mobil

- Ærlig, drivende dyktig, raus og varm er bare noen av lovordene om Svein Erik Bakke. 59-åringen ble funnet død tirsdag ettermiddag i sitt hjem på Majorstuen i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

- Svein var en annerledes businessmann. Han hadde et fantastisk stort nettverk, mye basert på at han var en jovial og hyggelig mann, sier Jan Erik Rørvik i det tidligere Bakke-selskapet Viking Gruppen.

LES OGSÅ: Bakke er død

Viking Gruppen startet som et vaskeselskap. I januar 2002 kjøpte Rørvik selskapet av Svein Erik Bakke. De to var gode venner og forretningspartnere. I går mottok han budskapet om Bakkes bortgang med stor sorg.

TV2 Nyhetene (gratis): Bakke funnet død

Også investoren Gullik Hansen sørger i dag:

- Vi har mistet en kar som sto frem, som ikke skjulte noe av sitt privatliv. Svein Erik var en person man kunne ha stor tillit til. Han sto for det han sa, men var ikke noen «smart» forretningsmann. Det fikk han noen ganger svi for, men han svek aldri fra sin tro om at ærlighet varer lengst, sier Hansen til NA24.

Først i Trysil
Svein Erik Bakke sto sentralt i utbyggingen av Trysil til et av landets viktigste vintersportssteder, og nyter stor respekt for det arbeidet han gjorde der.

- Når han kom inn i et rom så ble det alltid veldig positiv stemning. Han hadde den unike evnen til å lyse opp de omgivelsene han oppholdt seg i, forteller Rørvik til NA24.

LES OGSÅ: «Lykke er å gjøre noe for andre»

- Dessuten var det jo slik at Svein så muligheter der andre så problemer, og der andre mislyktes, lyktes han, sier Rørvik til NA24.

Det er også ordfører Ole Martin Norderhaug i Trysil kommune enig i.

- Han var en av de første som turte å satse i Trysil. Han trodde på Trysil, og det ga andre mot til å satse, sier ordføreren til NA24.

Ved å bygge hytter som vanlige folk kunne leie for en helg, i stedet for å kjøpe en selv, sørget han for at flere fikk tilgang til alpinsporten og fjellheimen.

- Likte ikke konflikt
Advokat Fredrik Bugge Siverts har vært Bakkes advokat siden 90-tallet, og kjente ham godt.

- Det var en drivende dyktig kar. Han kommer opp fra ingenting og var en idémaker av de helt store. Han så muligheter der ingen andre så noe. Det er imponerende med hans bakgrunn, med null utdannelse, sier advokaten til NA24.

Han betegner også Bakke som en person som ikke likte konflikter, og som tvers gjennom real.

- Man kunne absolutt stole på ham, sier Siverts til NA24.

- Raus og varm
- Jeg oppfattet Bakke som en utrolig raus og varm person, sier en av hans venner, sogneprest Einar Gelius i Vålerengen menighet til VG.

Bakke var også åpenhjertig om sine følelser.

- Han var veldig deprimert de siste gangene jeg traff ham, sier Gelius til VG.

Også Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener Svein Erik Bakke var en spesiell forretningsmann.

- Han var en jordnær og folkelig type, som egentlig aldri ble akseptert av de etablerte innen finanseliten i Norge, sier Gunnar Stavrum til NA24.

Han mener Bakke var en outsider som ikke var redd for å stå frem og vise sin rikdom.

- Det er ganske uvanlig i Norge, spesielt i finanskretser, sier Stavrum.

- Døde for ung
Investoren Gullik Hansen kjente også Bakke svært godt, og hadde de siste ti årene et tett forretningsmessig samarbeid med den allsidige gründeren. Han forteller engasjert om en mann som jobbet knallhardt og som på flere områder var en pioner, men som døde altfor ung.

- Han skulle ha hatt mange gode dager, med ny kjæreste. Alt så rosenrødt ut, sier Hansen som mener at Bakke jobbet så mye at andre må jobbe til de er 90 år for å klare det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere