NA24.no

«Alle» leter etter Madeleine

Sist oppdatert:
Flere tusen bidrar med penger i jakten på Madeleine, og snart har hundre millioner besøkt hjemmesiden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleilighetene på Algarvekysten, mens foreldrene var ute og spiste middag. Nå er en hel verden engasjert i jakten på den lille jenten.

NA24 - din næringslivsavis

Familien til Madeleine McCann har opprettet en offisiell nettside i et håp om at dette kan bidra i den desperate jakten på den bortførte fireåringen. Nettstedet hadde 88 millioner treff frem til midnatt lørdag.

Tusenvis donerer
Det er også opprettet forskjellige servicer som gjør at man kan donere penger i jakten på å få jenta funnet.

Blant annet kan de som bor i Storbritannia sende en tekstmelding der det blir trukket ett pund, rundt 12 kroner, per melding.

Av disse pengene går 53 prosent til fondet som er opprettet. Så langt har det kommet inn 73.505,58 pund, eller over 875.000 kroner, ifølge hjemmesiden.

Av denne summen er 50.000 pund donert av Premier League-klubben Portsmouth football club.

For de som ikke skulle bo i Storbritannia, men som har lyst til å donere penger kan dette gjøres via nettet.

Falske sider
Men skal man gi penger bør man være på vakt. Det har nemlig dukket opp flere falske Madeleine-sider på nettet. Noen av disse sidene er fylt med reklameannonser fra flere kjente britiske varemerker. Dermed får de som har opprettet de falske Madeleine-sidene reklameinntekter hver gang noen besøker siden.

I tillegg har både internettspill- og pornobransjen utnyttet navnet til Madeleine med hensikt å skape trafikk til sidene. Dersom man staver Madeleine feil på en søkemotor på Internett, er sjansene store for at man ender på en av de falske sidene.

De korrekte adressene til Madeleines offisielle nettside er www.findmadeleine.com eller www.bringmadeleinehome.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere