NA24.no

Alle nordmenn får skattelette

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lekkasjer fra budsjettet.

Statsminister Erna Solbergs regjering legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i statsbudsjettet neste år. Det tilsvarer etter det NTB erfarer 4 milliarder mer enn den rødgrønne regjeringen.

Selv om det legges opp til å bruke 4 milliarder mer, legger Høyre/Frp-regjeringen opp til å bruke samme prosentandel av oljefondets verdi som den avgåtte rødgrønne regjeringen.

De rødgrønne la opp til å bruke 54 milliarder færre oljekroner enn det handlingsregelen åpnet for. Totalt la den rødgrønne regjeringen opp til å bruke 135 milliarder oljekroner i 2014.

Regjeringen vil også kutte skatten på alminnelig lønnsinntekt fra 28 prosent til 27 prosent, ifølge NTB.

Regjeringen foreslår i sitt budsjett å gi 100 millioner kroner ekstra til politiet, skriver VG. Pengene skal brukes på å øke antall ansatte.

Ekstrabevillingen kommer i tillegg til nærmere én milliard kroner som de avgåtte regjeringen økte politibudsjettet med i sitt forslag, ifølge VG.

I praksis innebærer økningen at det blir ansatt 550 flere personer i politiet neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere