*Nettavisen* Økonomi.

Alle permittert i Hegnar-selskap

Båtselskapet til Trygve Hegnar sliter.

06.08.09 14:21

Finanskrise og store lagre har fått Hegnars båtbyggeri, Windy Boats, på knærne.

NA24 – din næringslivsavis

Windy tapte 6 millioner kroner før skatt i fjor av en omsetning på 139 millioner kroner. Dermed var det Windy som gjorde det svakest i en oversikt Dagens Næringsliv presenterer.

I alt tapte den norske båtbyggerbransjen 8,4 millioner kroner i fjor, og mesteparten var altså fra Windy.

Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen sier til DN at det Hegnareide båtselskapet har permittert alle ansatte i påvente av bedre tider.

Flere konkurser
Det siste året har tre av ti båtprodusenter i Norge gått konkurs. Før sommeren gikk både Askeladden og Viksund Båt over ende. Også Scand Boats gikk konkurs, men selskaper er allerede i gang igjen.

– Vi er definitivt inne i en vanskelig tid. Dette er den største dramatikken bransjen noen gang har opplevd, sier Heiberg-Andersen til DN.

Bedring i sommer
I juni sa administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Norsk Maritimt Forlag, Ole Henrik Nissen-Lie, til NA24 at båtbransjen er i ferd med å komme seg ut av den totale krisen som startet i fjor sommer.

Han sa også båtbransjen ikke vil komme seg opp på toppnivåene i 2006 og 2007. Da ble det solgt nesten like mange båter i lille Norge, som i Frankrike og Tyskland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag