NA24.no

Alle permittert i Hegnar-selskap

Sist oppdatert:
Båtselskapet til Trygve Hegnar sliter.

Finanskrise og store lagre har fått Hegnars båtbyggeri, Windy Boats, på knærne.

NA24 – din næringslivsavis

Windy tapte 6 millioner kroner før skatt i fjor av en omsetning på 139 millioner kroner. Dermed var det Windy som gjorde det svakest i en oversikt Dagens Næringsliv presenterer.

I alt tapte den norske båtbyggerbransjen 8,4 millioner kroner i fjor, og mesteparten var altså fra Windy.

Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen sier til DN at det Hegnareide båtselskapet har permittert alle ansatte i påvente av bedre tider.

Flere konkurser
Det siste året har tre av ti båtprodusenter i Norge gått konkurs. Før sommeren gikk både Askeladden og Viksund Båt over ende. Også Scand Boats gikk konkurs, men selskaper er allerede i gang igjen.

– Vi er definitivt inne i en vanskelig tid. Dette er den største dramatikken bransjen noen gang har opplevd, sier Heiberg-Andersen til DN.

Bedring i sommer
I juni sa administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Norsk Maritimt Forlag, Ole Henrik Nissen-Lie, til NA24 at båtbransjen er i ferd med å komme seg ut av den totale krisen som startet i fjor sommer.

Han sa også båtbransjen ikke vil komme seg opp på toppnivåene i 2006 og 2007. Da ble det solgt nesten like mange båter i lille Norge, som i Frankrike og Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere