NA24.no

Alle spiser Knut

(Scanpix)
Sist oppdatert:
NA24-TV: Folk er helt ville etter verdenskjendisen Knut. Se video.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Siden påske har godteriprodusenten Haribos fabrikk i tyske Bonn produsert godteri basert på kjendisisbjørnen Knut. Men nå melder selskapet at for å kunne holde tritt med etterspørselen har de også startet produksjon på en ny fabrikk, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

En talsmann for selskapet sier at de produserer over en million pakker av godteriet med bringebærsmak hver eneste dag. Haribo sier at de donerer 10 eurocents til dyreparken for hver pakke med Knut-knask som de selger.

God betaling
Dyrevernere mente den lille isbjørnen ikke bør oppdras av mennesker med tåteflaske, og krevde at isbjørnen blir avlivet. Men dyreparken Berlin Zoo avfeide dette som tøys og mener de kan gi ham omsorgen moren ikke ville gi ham, og de har fått godt betalt for sin barmhjertighet.

Aksjekursene til Berlin Zoo har nemlig klatret enormt på Berlinbørsen. For Knut-spekulantene finnes det to alternativer, enten med eller uten akvarium. Den mest likvide aksjen, som er den med akvarium, nesten doblet seg etter at Knut fikk livet i gave.

Knut har skapt store overskrifter i Tyskland den siste tiden og blitt en riktig medieyndling, med blant annet et eget tv-program. I tillegg så tiltrekker han seg hele 30.000 betalende publikummere hver eneste dag.

Den ni kilo tunge bamsen har ikke bare sendt aksjekursen oppover, men han har også blitt en salgssuksess for dyreparken. Dyreparken selger tusenvis av Knut-leker, som leketøysbamser, og de har bestilt flere tusen nye leker for å dekke den store etterspørselen fra spesielt Østerrike og USA.

Den lille isbjørnen har sågar også blitt adoptert av den tyske ministeren Sigmar Gabriel.

Blir neppe norsk
Den store suksessen til Knut var antakelig årsaken til at Sigbjørn Sørensen, daglig leder i Polar Zoo, den nordligste dyreparken i verden, har vært i kontakt med ledelsen av dyreparken i Berlin, og meldt sin interesse for Knut.

– Hva er bedre enn om lille Knut, når han først må bli i fangenskap, kom til Polar Zoo, som ligger nord for polarsirkelen i polare strøk, sier Hegbom til Troms Folkeblad.

Men det spørs nok om ikke den gedigne oppblomstringen som Knut har gitt dyreparken gjør at Knut beholdes på tysk grunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere