NA24.no

Alle visste hvem Arve var

Sist oppdatert:
Hver femte tv-seer slo på TVNorge og Arve Juritzens nye spørreprogram.

Deltakerne visste ikke hva slags jobber folket på podiet hadde, men seerne var ikke i tvil om hvem Arve Juritzen var torsdag kveld.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilbake igjen
Arve Juritzen var torsdag tilbake på tv-skjermen etter noen års fravær. På TVNorge skal han lede gameshowet Hvem er Hvem, hvor deltakerne skal gjette på yrket til ni mennesker.

Seerne visste i hvert fall hvem Juritzen er, hver femte tv-seer slo på programmet på TVNorge. Det betyr i gjennomsnitt 278.000 seere som fulgte premieren på gameshowet.

På TV3 begynte Sangstjerner en halvtime før Juritzen tok fatt på oppgaven. Og om det var Marianne Aulies fravær eller Juritzens tilbakekomst som avgjorde seertallene er uvisst. Men talentkonkurransen for kjendiser mistet en hel del seere fra forrige uke og hadde i snitt 71.000 seere. Det er hele 25.000 lavere enn den amerikanske krimserien Bones som gikk like etter på samme kanal.

Holdt på seerne
Akvariet holdt stand på TV 2 og hadde i snitt 320.000 seere, noe som ga kanalen en markedsandel i det nasjonale tv-universet på 28,5 prosent.

Jubileumsprogrammet til TV 2 Hjelper deg, program nummer 400, hadde enda flere seere. I snitt fulgte 390.000 programmet, noe som betyr at omtrent hver tredje tv-seer så Solveig Barstad hjelpe folk.

På NRK1 var det premiere også. Mimreprogrammet Tilbake til 90-tallet gikk i direkte konkurranse med både Akvariet og Sangstjerner torsdag. Likevel samlet det i snitt like under en halv million seere, og ga landets største tv-kanal en markedsandel på 45 prosent.

Halvtamt
Mindre hyggelig var det da for animasjonsprogrammet Halvseint, som mistet hele 86.000 seere fra premieren i forrige uke. I gjennomsnitt så 170.000 seere på programmet og ga NRK1 en markedsandel på 16,5 prosent.

Jon Stewart er kjempepopulær i USA, mens her på fjellet er seerne litt mer tilbakeholdne. Kun to av 100 tv-seere så på satireprogrammet på NRK2, eller 31.000 seere i snitt. Det er seks ganger flere seere enn NRK3 fikk på samme program noe senere på kvelden.

Urix holder stand på NRK2 og samlet 72.000 seere i tøff konkurranse med the Apprentice på TVNorge og 24 på TV 2.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere