Almgren i kunstkrangel

Foto: (Scanpix)

Anklages for å kjøpt 120 kunstgjenstander uten tillatelse. - Vrøvl og rør fra ende til annen, sier Almgren.

07.03.09 12:30

Tidligere i vinter avslørte NA24 at Bengt Almgren fikk sparken fra sms-giganten Eurobate, etter angivelig å ha gått utover sine fullmakter i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Verken Almgren eller styreleder Johan Christian Borchgrevink ville til NA24 da bekrefte eller avkrefte at tvisten gjaldt at Almgren skulle ha tradet med selskapets akjser uten tillatelse.

Nå er imidlertid Almgren anmeldt av Eurobate-styret, og beskyldes for å han handlet aksjer for flere hundre millioner kroner bak styrets rygg. Handlene skal ha påført selskapet et tap på 21,5 millioner kroner.

Nå beskyldes også Almgren for å ha handlet kunstgjenstander bak styrets rygg. Borchgrevink sier til DN at Almgren ikke hadde fullmakt til å kjøpe kunst for Eurobate, men at han likevel kjøpte 120 kunstgjenstander. Påstanden kommer imidlertid etter at han først har sagt at Almgren hadde godkjennelse til å kjøpe inn kunst.

- Dette er vrøvl og rør fra ende til annen. Jeg blir helt matt. Kunstsamlingen har vært bokført i selskapets balanse og den har vært aktivert under inventar, sier Almgren til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.