*Nettavisen* Økonomi.

Alt klart for Røkke-drøm

Foto: Scanpix/Jarl Fr. Erichsen

Røkke rykker et skritt videre mot husdrømmen på Konglungen. Men han tar ikke seieren på forskudd.

20.12.06 17:03

Fylkesmannen trakk fredag sin innsigelse mot reguleringsplanen for Konglungen. Dermed er alle hinder fjernet for Kjell Inge Røkke.

NA24 - din næringslivsavis

Nå som innsigelsene er trukket ligger alt til rette for at reguleringsplanen for Konglungen kan vetas av politikerne, og Røkkes byggesak kan være ferdigbehandlet i januar, skriver Budstikka.no.

Fylkesmannen innrømmer imidlertid at de ikke er helt fornøyd med hele reguleringsplanen. Blant annet ønsker Fylkesmannen at et gjerde i strandsonen, som kommunen selv har vært med på å få opp, skal fjernes for å sikre allmenn ferdsel.

I brevet fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus miljøvernavdelingen heter det ¿«Vårt krav om å sikre gjennomgående ferdsel, det vil si en atkomst i nord, er imidlertid ikke imøtekommet. Vi vil sterkt oppfordre kommunen til å arbeide videre med å finne en løsning på dette. Miljøvernavdelingen trekker likevel sin innsigelse nå, med den begrunnelse at kommunen langt på vei har imøtekommet de krav som var stilt fra vår side».

På brakgrunn av alle rundene Røkke har hatt i denne saken tar han denne nyheten med fatning.

- Med bakgrunn i alt som har skjedd i denne saken ønsker jeg ikke kommentere saken før jeg har byggetillatelsen i hånden, sier Kjell Inge Røkke via sin pressetalsmann Rolf Nereng til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.


Ifølge Asker kommune vil trolig selve byggesaken havne i bygningsrådet i slutten av januar. Mens reguleringsplanen for Konglungen kan bli vedtatt i kommunestyret en gang i mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.