NA24.no

Alt om Reitens avgang

Sist oppdatert:
Eivind Reiten (55) takker for seg som konsernsjef i Norsk Hydro.

I en børsmelding mandag morgen gjøres det kjent at Eivind Reiten har trukket seg som konsernsjef i Norsk Hydro, en stilling han har hatt i åtte år.

Les mer her: Eivind Reiten går av

Reiten har i løpet av sine nesten 23 år i Hydro hatt en rekke lederstillinger innen aluminium, magnesium, landbruk, olje og energi.

NA24 - din næringslivsavis

Han har ledet Hydro gjennom den mest omfattende restruktureringen i selskapets 103-årige historie, fra et industrikonglomerat til dagens aluminium- og energiselskap.

- Krever mye
Han legger ikke skjul på at hensynet til familien var en medvirkende årsak til at nok var nok.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Det å sitte på toppen av et så stort konsern, krever veldig mye av familien. Det må være en tidsavgrensning på perioden hvor Hydro skal ha forkjørsrett i praktisk talt ett og alt. Det er også en del av summen av at jeg gikk til styret og gav den beskjeden. Så enkelt, så greit og så velordnet er dette, oppsummerer Reiten.

Les mer her: - Krever veldig mye av familien

Men selv om Reiten nå går fra jobben i aluminiumsgiganten, har Reiten sikret seg gode inntekter i årene framover. I Reitens avtale med Hydro fra 2001, som ble reforhandlet i 2004, inngår tre års etterlønn, ifølge børsmeldingen. I årsrapporten til Hydro går det fram at Reiten har en årslønn på 5 848 000 kroner. Tre års etterlønn blir til sammen hele 17,54 millioner kroner.

Les mer her: Reitens fete etterlønn

Frps næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener finanskrisen burde ført til at den gullkantede etterlønnsordningen til avtroppende Hydro-leder Eivind Reiten ble reforhandlet.

Les mer her: Frp liker ikke Reiten-fallskjerm

Ny toppsjef
Svein Richard Brandtzæg tiltrer stillingen som toppsjef for det femte største selskapet på Oslo Børs basert på markedsverdi. Analytikerkorpset er enig i at erstatter Brandtzæg er en riktig etterfølger etter Eivind Reiten.

Les mer her: Hyller Hydros nye toppsjef

Han går litt ned i lønn i forhold til sin forgjenger, men vil innkassere fem millioner kroner i året for å styre aluminiumsgiganten.

Les mer her: Solid lønnshopp for Hydros topp

Hvis Brandtzæg blir bedt om å trekke seg av styret, får han også 12 måneder med lønn ut over oppsigelsestiden, til sammen altså halvannet år med lønn. Dette utgjør bare halvparten av Reitens-

Les mer her: Hydro halverer fallskjermen

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Utsiktene er dramatisk forverret gjennom det siste kvartalet, sier konsernsjef Eivind Reiten i Hydro.

Les mer her: - Dramatisk forverret

Nyheten om Reiten setter sitt klare preg på Oslo Børs. Hydro-aksjen åpner rett ned.

Les mer her: Reiten senker børsen

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere