*Nettavisen* Økonomi.

Altinn knelte

Øyeblikksbilde onsdag 19. mars klokken 08.10

Statens stolthet Altinn hadde problemer med stor pågang tidlig onsdag morgen.

19.03.14 08:53

Flere lesere tipset Nettavisen om at de ikke fikk logget seg på Altinn for å sjekke det foreløpige skatteoppgjøret.

Og som bildet over viser opplevde Nettavisens journalist det samme like etter klokken 08 onsdag.

Ifølge NTB fikk flere brukere feilmeldinger da de forsøkte å logge seg inn på nettsiden altinn.no, for å se på selvangivelsen. Det samme har skjedd flere ganger de siste årene.

- Status nå er at innloggingen er ustabi, men siden er ikke nede. Det er så mange som forsøker å logge inn, at siden klarer ikke å ta unna det store volumet. Det er rett og slett kø, så om du fortsetter å prøve vil du komme inn før eller siden, sier kommunikasjonsrådgiver Harald Nyquist i Direktoratet for forvaltning og IKT til NTB.

Kommunikasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, melder imidlertid overfor Nettavisen at det ikke har vært noen problemer med Altinn siden midnatt. Han skriver følgende i en epost klokken 08.35:

- Det er ingen problemer i selve Altinn-løsningen i morges. Mange brukere har møtt ventetidsplakat i ID-porten. Hvis du vil vite mer om disse problemene, må du kontakte DIFI, som har ansvaret for ID-porten. I driftsmeldingen øverst på forsiden av Altinn har vi rådet brukere til å prøve Altinn sin egen innloggingsløsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag