NA24.no

Øyeblikksbilde onsdag 19. mars klokken 08.10
Øyeblikksbilde onsdag 19. mars klokken 08.10

Altinn knelte

Sist oppdatert:
Statens stolthet Altinn hadde problemer med stor pågang tidlig onsdag morgen.

Flere lesere tipset Nettavisen om at de ikke fikk logget seg på Altinn for å sjekke det foreløpige skatteoppgjøret.

Og som bildet over viser opplevde Nettavisens journalist det samme like etter klokken 08 onsdag.

Ifølge NTB fikk flere brukere feilmeldinger da de forsøkte å logge seg inn på nettsiden altinn.no, for å se på selvangivelsen. Det samme har skjedd flere ganger de siste årene.

- Status nå er at innloggingen er ustabi, men siden er ikke nede. Det er så mange som forsøker å logge inn, at siden klarer ikke å ta unna det store volumet. Det er rett og slett kø, så om du fortsetter å prøve vil du komme inn før eller siden, sier kommunikasjonsrådgiver Harald Nyquist i Direktoratet for forvaltning og IKT til NTB.

Kommunikasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, melder imidlertid overfor Nettavisen at det ikke har vært noen problemer med Altinn siden midnatt. Han skriver følgende i en epost klokken 08.35:

- Det er ingen problemer i selve Altinn-løsningen i morges. Mange brukere har møtt ventetidsplakat i ID-porten. Hvis du vil vite mer om disse problemene, må du kontakte DIFI, som har ansvaret for ID-porten. I driftsmeldingen øverst på forsiden av Altinn har vi rådet brukere til å prøve Altinn sin egen innloggingsløsning.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere