NA24.no

Alvorlig mistanke mot p-pille

Sist oppdatert:
Det er knyttet alvorlige mistanker til den mest solgte p-pillen i Norge.

Det er i Danmark det er knyttet alvorlige mistanker til den mest solgte p-pillen i landet, Yasmin. Dette merket er også det mest solgte i Norge. Etter at Trionetta ikke har vært i salg fra første januar i år (avregistrert), har Yasmin rykket opp som den mest solgte p-pillen. Det er solgt 36 prosent flere DDD Yasmin første kvartal i år sammenlignet med første kvartal i fjor.

Anklager om livsfare
I en tv-kommentar på danske TV2 er det flere leger og eksperter som mener at den mest solgte p-pillen i Danmark og Norge kan bringe kvinner i livsfare. Det mistenkes at Yasmins er skyld i to dødsfall i landet.

I en innberetning til det danske legemiddelstyret viser det at Yasmin forbindes med 20 prosent av alle innberedte blodpropper og opp mot 27 prosent av samtlige melder om bivirkninger. Dette er altså langt høyere enn merkets markedsandel, skriver danske Rizau.

Oppsiktsvekkende
Den hollandske professoren Frits Rosendahl mener tallene er oppsiktsvekkende. Han sier videre at dette bekrefter mistankene om at det kan være noe galt med Yasmin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere