- Jeg fått 322 trusler. Jeg sluttet å sjekke, og å lese dem, jeg har ikke tid til dette. Det blir latterlig, rett og slett, jeg har ikke ord, sier Amal Aden til Dagbladet.

Truslene fikk hun etter å ha publisert et innlegg under tittelen «Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra Nav».

Les også støtteerklæringen fra Sylvi Listhaug: - Stå på, Amal Aden!

«Fatumo»

Innlegget handler om innvandrer som ikke ønsker å bli integrert i det norske samfunnet, og ble først publisert i Dagbladet.

Med utgangspunkt i en kvinne hun velger å kalle «Fatumo», forteller hun om innvandrere som sier nei til jobber fordi de ikke ønsker å jobbe der det serveres svin eller alkohol, og om kvinner som sier de ikke kan jobbe sammen med menn.

«Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader,» skriver Aden i innlegget.

LES også Shahram Shaygani blogg: Tausheten er minst like ille som drapstruslene: En hyllest til Amal Aden

Aden sier at truslene hun har fått, i hovedsak kommer fra « folk som har bodd altfor lenge i Norge, som burde integrere seg». Flere er også fra somaliske miljøer i utlandet.

- Det er blitt oversatt på somali, men det er ikke oversatt riktig. Blant annet mener noen at jeg har skrevet at jeg ikke respekterer religion og at jeg bare er ute etter somaliere. Vi skal respektere religiøse, det er ikke det det handler om. Men hvem skal forsørge dem hvis de ikke vil jobbe av religiøse grunner?

«Bør brennes og gruppevoldtas»

Nå har hun altså mottatt flere hundre trusler. Da hun snakket med Nettavisen i helgen, hadde hun allerede fått flere av dem.

- Mobilsvareren min var stappfull av meldinger i går. Det var mye hat. Meldinger om at jeg bør steines, brennes, skytes og gruppevoldtas. «Det du skriver er ikke sant,» skriver noen. Andre truer meg, og sier at de vet hvor jeg bor, fortalte Aden til Nettavisen før helgen.

Norsk-somaliske Amal Aden kom til Norge som 13-åringen, og hun har også tidligere vært uredd i debatter, og sier hun heller ikke nå er redd.

- Jeg blir ikke redd, bare oppgitt. Men det er ikke disse meldingene som bekymrer meg. Det er de meldingene og telefonene jeg har fått fra ressurssterke somaliere, hvorav noen av dem venner av meg, som gjør meg bekymret. De følte det jeg skrev var krenkende, og sa de var irritert og skuffet over meg. De sier at de også vet om problemene, men at de ikke ville skrevet om det. I stedet ville de beskyttet miljøet, og mener jeg burde gjort det samme. De mener jeg er illojal, sa Aden til Nettavisen.

LES hele intervjuet med Aden her: Amal Aden skrev om innvandrere som ikke vil integreres: - Mine venner fra Somalia mener jeg er illojal

- Generaliserer ikke

Aden ønsker seg engasjement, men sier trusler ikke skaper rom for debatt.

- Mange mener jeg generaliserer, men jeg gjør ikke det. Jeg tok utgangspunkt i «Fatumo», men det finnes mange av dem. Det ser jeg når jeg reiser rundt til voksenopplæringssenter og er mye i kontakt med innvandrere, sier Aden til Nettavisen, og understreker:

- Jeg skriver i kronikken at dette ikke gjelder alle. De fleste innvandrere ønsker å jobbe, lære seg norsk og bli integrert i samfunnet. Samtidig finnes med mange som «Fatumo», som driver en systematisk utnyttelse av systemet. Det har jeg ikke sans for.

LES også: Homofil muslimsk mann lever i frykt i Norge