NA24.no

SKAL FYLLE STORE SKO: Amalie Holt på 22 år får en sommerjobb utenom det vanlige.
SKAL FYLLE STORE SKO: Amalie Holt på 22 år får en sommerjobb utenom det vanlige. Foto: Lasse Nordheim

Amalie (22) danket ut 5000 konkurrenter

Sist oppdatert:
Blir sjef for milliardbedrift.

(Østlands-Posten): Hvert år gir bemanningsgiganten Adecco en ung person mulighet til å fungere som toppleder i selskapet.

Etter en serie tester blir én plukket ut til å være konsernsjef i én måned, med 100.000 kroner som lønn.

– Elsker Larvik

Over 5.000 tok den innledende testen, men bare ti av dem maktet å presse seg gjennom det knøttlille nåløyet. Amalie Holt var en av dem.

– Vi har familiehus, og hytte her. Her er vi sommer, jul og påske. Vi elsker Larvik, fortalte hun i et intervju med Østlands-Posten tidligere denne måneden.

Amalie er fra Bærum, men hjertet hennes hører til i Larvik. Begge foreldrene er larvikinger.

Onsdag ble det klart at 22-åringen også danket ut de siste ni konkurrentene.

– Det føles godt å få en slik tillit. Jeg kan hvis jeg vil. Som ingeniørstudent blir dette en mulighet til å få påfyll jeg har savnet lenge. Jeg ønsker å jobbe med miljø senere i karrieren, og ledererfaringen fra Adecco vil utvilsomt komme godt med her, sier NTNU-studenten.

Opptatt av miljøet

Amalie går tredje året på NTNU i Trondheim. Når hun er ferdig, er hun olje- og gassingeniør. Men karriereplanene hennes er ikke helt opplagte, basert på utdanningen.

– Jeg vil være med å bidra til det grønne skiftet. Fornybar energi er framtiden. Men jeg tror det er avgjørende med kunnskap om de energiformene vi bruker i dag. Så jeg ser ingen motsetninger mellom å ville jobbe grønt og studere det jeg gjør, sa hun til ØP 5. april.

Muligens var det veloverveide svar som dette, som tok Amalie til topps i konkurransen om sjefsjobben i Adecco.

Fjorårets vinner imponert

Hos bemanningsselskapet er man i hvert fall svært så begeistret over det ungjenta har vist fram av ferdigheter.

– Amalie besvarte oppgaven fra UNICEF på en omfattende og innsiktsfull måte. Hun reflekterte også godt om det etiske dillemmaet. Sommerjobben som konsernsjef er krevende. Vi tror at Amalie klarer å komme fort i gang og involvere andre for å skape resultater i løpet måneden hun har tilgjengelig, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen.

Også fjorårets konsernsjefvikar er imponert.

– Toppkandidatene var eksepsjonelt dyktige, men Amalie greide å skille seg ut. Nå er jeg spent på å se hva hun får til i august, sier Dunja Matanovic.

Har noe å slekte på

Selv om 22-åringen nok er et ubeskrevet blad for de fleste av oss, er det ikke hvem som helst man finner dersom man tar en nærmere titt på slektstreet til Bærum-jenta. Bestefaren hennes er tidligere fysikkprofessor og universitetsrektor og forskningsdirektør Olav Holt.

Hennes tante er heller ikke helt ukjent. Anne Holt kan føre opp både justisminister og bestselgerforfatter på CV-en.

Les flere saker på Østlands-Posten her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere