NA24.no

Amatører slår proffene

Sist oppdatert:
Norske personkunder kjøper fortsatt aksjefond, tross massakre på Oslo Børs.

Norske personkunder nettotegnet for 916 millioner kroner og institusjonskunder nettotegnet for 722 millioner kroner i aksjefond i november, viser nye tall fra Verdipapirfondenes forening.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er interessant å se at personkundene tegnet mer enn proffene i aksjefond i november. Siden forrige bunn i aksjemarkedet, i starten av 2003, har norske aksjefondssparere innløst aksjefondsandeler for mangfoldige milliarder på stigende kurser, skriver administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening.

Hovedindeksen stodd ved inngangen til året i 484,41 poeng, og per mandag ved lunsj kun 216 poeng.

I gjennomsnitt for året har hovedindeksen vært i 376 poeng per dag. Det høyeste noteringen ble satt 22. mai med hele 522,90 poeng. Den laveste ble satt seks måneder etter med kun med 180 poeng. Mandag er hovedindeksen ned 1,3 prosent ved lunsjetider til 215 poeng.

- Etter det kraftige kursfallet i høst har de nå hatt to måneder på rad med nettotegning i aksjefond. Dette avkrefter langt på vei myten om at norske aksjefondssparere kjøper på topp og selger på bunn, skriver Ruud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere