Amazon-sjefen skal skilles, bekrefter han nå i en lang twittermelding.

"Som vår familie og nære venner allerede kjenner til, har vi etter en lang periode med separasjon besluttet å skilles å gå videre med våre felles liv som venner", skriver Bezos.

Bezos skriver videre i rosemalte ordelag om hvor heldige de var som fant hverandre.

"Hadde vi visst at vi skulle skilles ad etter 25 år, ville vi gjort alt sammen en gang til".

Mackenzie Bezos er romanforfatter og 48 år gammel. Jeff og MacKenzie Bezos ble gift i 1993. Jeff Bezos (54) er den første amerikaneren som har passert mer enn 150 milliarder i netto dollarformue gjennom tre tiår, ifølge den amerikanske tidsskriftet Forbes.

Fra garasjegründer til verdens rikeste

Formuen i januar 2019 anslås til 145 milliarder dollar, tilsvarende 1230 milliarder kroner. Til sammenlikning er vårt Oljefond på drøye 8000 milliarder.

Bezos eier 16 prosent av e-handelsgiganten Amazon, som han grunnla i en garasje i Seattle i 1994.

I 2013 kjøpte han avisen Washington Post for 250 millioner dollar, tilsvarende drøye 2 milliarder norske kroner.

Studiene la han til prestisjeuniversitet Princeton, og han arbeidet med hedgefond før han begynte å selge bøker over nettet. Hans store lidenskap er luftfart og romskip. Hans selskap Blue Origin utvikler en gjenbruksrakett som ifølge Bezos skal kunne frakte passasjerer.

Men verdens rikeste mann har også hjerte for de svakeste. I september i fjor kunngjorde han et fond som skal støtte hjemløse familier med 2 milliarder dollar, altså 17 milliarder kroner, og også etablere Montessori-inspirerte førskoler i USA.