NA24.no

AMD og Dell til sengs?

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at AMD og Dell kommer til å ha et langt større samarbeid enn tidligere antatt.

Det finnes ikke mange områder i IT-industrien hvor det har gått flere rykter over lengre tid enn når det gjelder et potensielt samarbeid mellom Dell og AMD.

I flere år har vi til stadighet hør tilbakevendende rykter om at Dell vil slutte å være en eksklusiv leverandør av Intel-baserte maskiner, og også satse på lille AMD.

Rykter ble bekreftet
For et par uker siden fikk vi den første bekreftelsen på at selskapene nå vil samarbeide, men det skulle utelukkende være på fireveis tunge servere. Mange lurte likevel på om dette bare var første steget i et større samarbeid.

The Inquirer melder nå at Dell og AMD har inngått en langt større samarbeidsavtale som innebærer at AMDs prosessorer vil gå inn i både bærbare datamaskiner, typiske skole-maskiner, arbeidsstasjoner og vanlige servere.

Hemmelig avtale skal ha blitt undertegnet
Avtalen skal ha blitt tegnet i all hemmelighet, men informasjonen har raskt lekket utover i organisasjonene, og har dermed kommet ut i pressen.

Markedssjef Hans Seime i Dell Norge kunne ikke bekrefte disse ryktene overfor TV 2 Nettavisen.

Flere årsaker til grunn
Ifølge The Inquirer er det flere årsaker som ligger til grunn for at Dell nå ikke lenger eksklusivt vil satse på Intel-produkter.

Det ene skal være at AMD har fått stadig flere tilhengere i større teknologiorganisasjoner, først og fremst fordi at AMDs produkter isolert sett i lengere tid har vist seg å ligge et lite hestehode foran Intels prosessorer.

Det skal også være problemer med tilgang til enkelte Intel-produkter som har blitt forbeholdt Apple og Lenovo.

Tas med en klype salt
Ryktene bør tas med en klype salt. Intel slipper straks sine Conroe/Woodcrest-produkter, som er ventet å ta igjen det forspranget AMD har hatt i flere år. Dette ville i så fall vært et noe merkelig tidspunkt å inngå en slik avtale på.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere