NA24.no

Amerikanere med gigantisk søksmål mot Fredriksens Seadrill

Amerikanske aksjonærene sier de ble forespeilet utbytte på fire dollar til tross for uroen i oljebransjen, og mener Seadrill har villedet dem. De krever å få dekket sine tap på Seadrill-aksjer kjøpt i perioden juli til november. Bilde: Rune Magnus Lundetræ i Seadrill under Pareto Securities olje og offshore konferanse i Oslo september 2013.
Amerikanske aksjonærene sier de ble forespeilet utbytte på fire dollar til tross for uroen i oljebransjen, og mener Seadrill har villedet dem. De krever å få dekket sine tap på Seadrill-aksjer kjøpt i perioden juli til november. Bilde: Rune Magnus Lundetræ i Seadrill under Pareto Securities olje og offshore konferanse i Oslo september 2013. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
En gruppe amerikanske investorer går sammen om å saksøke Seadrill etter at oljeserviceselskapet i november varslet at de kuttet utbyttet på ubestemt tid.

Beslutningen ble varslet i forbindelse med at selskapet la fram sitt resultat for tredje kvartal 26. november. Å fryse utbytteutbetalingene er bare ett av flere grep selskapet setter i verk i møtet med det som ble beskrevet som en forverret markedssituasjon.

Noen aksjonærer som sitter på såkalte ADR-bevis, er så forbannet på utbyttestansen at de saksøker Seadrill i USA, skriver Finansavisen. ADR-bevisene, eller American Deposit Receipt, er kjøpt i perioden 10. juli til 25. november og fungerer i praksis som en aksje. Aksjonærene sier de ble forespeilet utbytte på fire dollar til tross for uroen i oljebransjen, og mener Seadrill har villedet dem.

Seadrill frigjør 2 milliarder dollar på utbyttefrysingen, og styrker dermed selskapets balanse isteden.

Saksøkerne krever å få dekket sine tap på Seadrill-aksjer kjøpt i perioden juli til november. I denne perioden har aksjekursen stupt fra 235 til 85 kroner på Oslo Børs.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere