NA24.no

Amerikanerne drømmer om Michelle Obama som president


POPULÆRE: I en meningsmåling sier 64 prosent av de spurte at de liker USAs førstedame Michelle Obama, mens 54 prosent sier de liker president Barack Obama. Nå vil internett ha Michelle Obama som president. Foto: Scanpix
POPULÆRE: I en meningsmåling sier 64 prosent av de spurte at de liker USAs førstedame Michelle Obama, mens 54 prosent sier de liker president Barack Obama. Nå vil internett ha Michelle Obama som president. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nå letter hun på sløret om framtiden.

Etter åtte år som stødig førstedame i USA, en hyllet innsats for Hillary Clinton i demokratenes valgkamp og hennes smittende smil har gjort Michelle Obama (52) til en meget populær dame.

Så godt likt er hun at sosiale medier skriker etter at hun skal stille som presidentkandidat ved første anledning - altså i 2020.


Les også: Michelle Obama hamrer løs på Donald Trump

Michelle Obama har latt seg intervjue av amerikanske Vogue. Hunpryder forsiden på magasinets desemberutgave. Faksimile: Vogue

I en fersk Gallup-måling svarer 64 prosent av de spurte at de liker Michelle Obama, skriver BBC.

Til sammenligning svarte 54 prosent at de liker hennes ektemann, president Barack Obama (55) og 33 prosent at de likte Donald Trump (70).

Les også: 8 ganger Michelle Obama var helt fantastisk

38 prosent av de spurte i meningsmålingen svarte at de liker påtroppende førstedame Melania Trump (46).

Det var Dagbladet som omtalte meningsmålingen først her i Norge.

Les også: Her er historien bak verdens mest virale bilder

Saken fortsetter under videoen.


- Vil alltid være engasjert

Populariteten til den 52 år gamle førstedamen underbygges av at emneknaggene #michelle2020, #michelleforpresident og michelleobama2020 har blitt heftig brukt på Twitter den siste uken.

Presidentfruen har selv ikke kommentert ønsket om at hun skal stille til valg i 2020, men i et intervju i desemberutgaven av magasinet Vogue letter hun på sløret om framtiden.

- Jeg kommer til å møte framtiden med samme innstilling som jeg gjorde da jeg kom til Det hvite hus. Jeg vet ikke før jeg er der. Jeg har aldri vært tidligere førstedame av USA før, så jeg vet ikke. Men jeg kommer alltid til å være engasjert på en eller annen måte i den offentlige tjenesten og det offentlige liv.

Saken fortsetter under videoen.


Les også: Her får Michelle en mottakelse som en rockestjerne

- Det er tre ting i livet som er sikkert

Under et besøk på en skole i januar i år ble Barack Obama spurt om kona kunne stille til valg for å sørge for en fortsettelse på Obama-epoken i Det hvite hus, siden han selv har sittet to perioder og ikke kan stille.

- Nei, nei, nei.. Nei, nei, lød svaret ifølge CBS, før han la til:

- La meg si dere noe. Det er tre ting i livet som er som sikkert å regne: døden, skatter og at Michelle ikke stiller som presidentkandidat. Det kan jeg si.

Les også: Michelle Obama rørte USA til tårer

«Absolutt ikke»

Ifølge Celebuzz skal kilder nær Michelle Obama ha sagt at hun trolig kommer til å holde seg unna politikken når hun forlater rollen som førstedame.

På spørsmål fra Vogue om det er mulig at 52-åringen kan komme til å stille som presidentkandidat i framtiden svarer seniorrådgiver for presidenten, Valerie Jarrett, «absolutt ikke».

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere